DOLAR 32,2577 % -0.01
EURO 34,7320 % -0.02
GRAM ALTIN 2.399,66 % -0,03
ÇEYREK A. 3.923,45 % -0,03
BITCOIN 62.644,04 -1.453
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Son Güncelleme :

09 Aralık 2021 - 10:59

SÜLEYMANPAŞA TURİST AVINDA

Türk lirasının değer kaybının rekor düzeye ulaşmasıyla, komşu Bulgaristan ve Yunanistan’dan turistler Edirne’ye akın etti. Turistlerin Tekirdağ’a çekilmesi için Süleymanpaşa Belediyesi harekete geçti.

TURİSTLER SÜLEYMANPAŞA’YA ÇEKİLECEK

Tekirdağ’ın, sınır kapılarında tanıtılması için Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Yunanca ve Bulgarca tanıtım broşürleri hazırlanmaya başlandı. Ayrıca sınır kapılarında tanıtım billboardlarına reklam verilmesi düşünülüyor.

YUNANCA VE BULGARCA BROŞÜRLER HAZIRLANACAK

Yunan ve Bulgar turistlerin Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine çekilmesi konusu Süleymanpaşa Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında tartışıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, bu konuda çalışmalarının olduğunu ve broşür hazırlattıklarını söyleyerek meclis üyelerinin önerilerini dinledi.

BULGAR VE YUNAN’A SÜLEYMANPAŞA TANITILACAK

Bulgaristan ve Yunanistan’dan hafta sonu Edirne’ye 12 bin civarında turist geliyor. Hafta içi ise sayı 6-7 bini buluyor.

“TURLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPABİLİRİZ”
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “Ben geçen ay Kültür Müdürlüğümüze talimat verdim. Sınır kapılarında Süleymanpaşa’yı, Tekirdağ’ı tanıtacağımız broşürler hazırlatıyoruz. Kapı girişlerinde billboardlarına varsa reklam koymayı düşünüyoruz. İnsanlara Süleymanpaşa’da bunlar var diye anlatalım. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, turizmciler, odalar ile konuşup turlarla ilgili çalışma yapabiliriz. Kent konseyini de bu konuya dahil edebiliriz. Bulgarca ve Yunanca bilen gençlere ücretsiz tercümanlık verdirebiliriz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız olacak. “dedi.

CHP’li meclis üyeleri Serkan Eriş ve Nurten Yontar da turistlerin Tekirdağ’a çekilmesi konusunda harekete geçilmesi konusunda önerilerini aktardılar. Habertrak/Serhat Yeşilipek