DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.347,99 -0.813
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağ’da Dünya Çiftçiler Günü kutlandı

Son Güncelleme :

15 Mayıs 2018 - 11:45

“Ekonomik politikalarda tarımın ayrıcalıklı bir yere sahip olmasını istiyoruz.”

Tekirdağ’da, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü törenle kutlandı. Valilik önünde gerçekleşen törende Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı; “Uluslararası tarım üreticileri Federasyonunun kuruluş günü olan 14 Mayıs sadece bizde değil kuruluşa üye olmuş bütün ülkelerde Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanmaktadır. Ziraat Odası adına bütün çiftçilerin Dünya Çiftçiler gününü kutluyorum. Bu sektörde hizmet vermekten onur ve gurur duyuyorum. Bizim için bu özel günde sıkıntılarımızdan bahsetmek istiyorum. Çiftçiler olarak tarımın ne kadar önemli olduğunu kavranmasını uygulanan ekonomik politikalarda tarımın ayrıcalıklı bir yere sahip olmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“ÇİFTÇİMİZ HER TÜRLÜ ZORLUĞA RAĞMEN ÜRETİYOR”

Amaçlarının üretmek olduğunu söyleyen Saygı; “Ürettiğimizi de değerinde satabilmektir. Bu çiftçinin üretmekten başka düşüncesi yok. Çiftçimiz her türlü zorluğa rağmen üretiyor. Hangi Şartlarda üretim yaptığımız ortada bütün bunlara rağmen halkımızın yediklerinde herhangi bir şeyi eksik bıraktık mı? Ürettiklerimi herkes tüketiyor. Çiftçilerimizin kıymetini bilmeliyiz. Sanayici el üstünde tutulurken Türk çiftçisi neden üvey evlat muamelesi görüyor. Sanayici üretiyor da biz üretmiyor muyuz ? Çiftçiye yeterli destek verilir ve yapısal sorunları çözülürse çiftçi daha çok üretmeye devam edecek.” dedi. Habertrak/Aytaç Doğaner