DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.691,37 1.177
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TEKİRDAĞ’DA KURAKLIK TEHLİKESİ

BUĞDAY RENK DEĞİŞTİRDİ

BUĞDAYDA TUTUNMA SORUNU GÖRÜLDÜ

Uzun süredir etkili yağış alamayan Tekirdağ’da kuraklığın etkileri görülmeye başladı. Süleymanpaşa ilçesinde bazı bölgelerde buğday renk değiştirdi. Buğdayın kırmızı bir renk aldığı ve kuraklıktan dolayı tutunma sıkıntısı çektiği belirlendi.

Süleymanpaşa Ziraat Odası Tarım Danışmanları Karaevli, Gazioğlu, Köseilyas, Husunlu, Kayı, Kılavuzlu, Gündüzlü, Karahisarlı, Aşağıkılıçlı, Yukarıkılıçlı, Nusratfakı, Akçahalil, Yuva, Oğuzlu ve Ahmetçe mahallelerinde buğday ekili alanlarda incelemelerde bulundu.

 

Buğdayda kuraklık nedeniyle bazı bölgelerde sorunlar yaşanmaya başlandığı görüldü. Bazı yerlerde buğday renk değiştirdi. Kırmızı bir renk aldı ve kuraklıktan dolayı tutunma sıkıntısı çektiği tespit edildi.

GÜBRELEME KONUSUNDA UYARIDA BULUNULDU

Süleymanpaşa Ziraat Odası’ndan çiftçililere yapılan uyarıda; “Hububatta üstten verilecek azotlu gübrelemede o zamana kadar alınan yağış ve bitki gelişimine bakılmalıdır. Tahmini verim dikkate alınarak duruma göre gübreleme yapılmalıdır. Fazladan verilecek gübre kuraklık etkisini katlayarak arttıracaktır. Marmara bölgesinde beklenen yağışlar alındığında üretim için bu bölgelerde kuraklık riski şimdilik azalacaktır. 2023 tarımsal üretimin; verimli geçmesi için yağış almayan tüm bölgelerimizde en kısa zamanda yeterli yağışın alınarak, çiftçilerimizin bol kazanç sağladığı, kalite ve rekoltenin düşmediği bir yıl olarak tamamlanmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu. Habertrak/Serhat Yeşilipek

 

 

BUĞDAY RENK DEĞİŞTİRDİ BUĞDAYDA TUTUNMA SORUNU GÖRÜLDÜ Uzun süredir etkili yağış alamayan Tekirdağ’da kuraklığın etkileri görülmeye başladı. Süleymanpaşa ilçesinde bazı bölgelerde buğday renk değiştirdi. Buğdayın kırmızı bir renk aldığı ve kuraklıktan dolayı tutunma sıkıntısı çektiği belirlendi. Süleymanpaşa Ziraat Odası Tarım Danışmanları Karaevli, Gazioğlu, Köseilyas, Husunlu, Kayı, Kılavuzlu, Gündüzlü, Karahisarlı, Aşağıkılıçlı, Yukarıkılıçlı, Nusratfakı, Akçahalil, Yuva, Oğuzlu […]

21 Şubat 2023 - 8:41