DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.204,28 0.084
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°

Tekirdağ’da vatandaşlar maske bulamıyor

Son Güncelleme :

10 Nisan 2020 - 13:00

Türkiye genelinde maske satışının yasaklanmasının ardından eczaneler başta olmak üzere maske satışı yapan işletmeler satışları durdurdu. PTT üzerinden gönderilecek maskeler de henüz adreslere gelmediğinden dolayı Tekirdağ’da birçok vatandaş hala maske bulmakta zorlanıyor.

SATIŞI YASAKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından maskelerin artık para ile satılamayacağı duyuruldu. Maskelerin devlet tarafından PTT aracılığıyla dağıtılacağı ifade edilirken, haftalık kişi başı 5 adet maskenin evlere ulaştırılacağı da söylendi. Piyasada satılmadığı için maske bulamayan vatandaşlar E-devlet sitesinden yapılan başvurulara yoğun ilgi gösterirken, henüz evlere ürünler ulaştırılmadı.

VATANDAŞ MASKE BULAMIYOR

Eczanelere maske soran vatandaşlara satışların durdurulduğu söyleniyor. İstanbul ve Ankara olmak üzere belirlenen pilot illerde ise maskeler eczanelerden vatandaşlara dağıtılacak.

VATANDAŞLAR BELEDİYELERDEN MASKE BEKLER OLDU

Hal böyle olunca Tekirdağlı birçok vatandaş belediyelere maske sorar oldu. Vatandaşlar, önümüzdeki günlerde maske konusunda İstanbul ve Ankara’da olduğu gibi Eczacılar Odası ile birlikte alınacak kararla maskelerin eczanelerden temin edilmesi gerektiğini savunuyorlar.

MARKETLERE MASKESİZ GİRİLİYOR

Ayrıca Tekirdağ’da başta zincir marketler olmak üzere birçok market maskesi olmayan vatandaşları içeriye alıyor. Maskesi olmayanlara marketler tarafından maske verilmiyor.

BELEDİYELER MASKE ÜRETİYOR

Tekirdağ’da ise Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi maske üretmelerine rağmen Süleymanpaşa merkezde hala evlere direkt olarak maske ulaştırılamadı. Süleymanpaşa Belediyesi Perşembe pazarında maske dağıtımını gerçekleştirdi ve ayrıca kırsal mahallelerin tamamına 32.000 bin maske dağıttı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de üretilen ilk parti maskeleri İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim etti. Süleymanpaşa merkezde yaşayan vatandaşlar belediyelerden maske işine daha kısa sürede çözüm bulmalarını bekliyor. Habertrak/Serhat Yeşilipek