DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.840,19 1.987
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“Tekirdağ’ın değil tüm ülkenin sorunu”

Son Güncelleme :

20 Nisan 2019 - 14:47

Hizmet-İş Sendikası Tekirdağ İl Başkanlığı Kadın Komite Başkanı Elif Sağlam; çalışan kadınların en büyük sorunu olarak adlandırdıkları “kreş ve çocuk bakımevi sorunu” ile ilgili, “Hizmet-iş Sendikası olarak tüm kurumlarda çalışan kadınlar için kreş ve çocuk bakımevi istiyoruz” dedi.

“EKONOMİK VE TOPLUMSAL GETİRİSİ DAHA FAZLA OLACAKTIR”

Çocuk bakımının kamusal kreşlerde ücretsiz olarak sağlanırsa daha “Hizmet-iş sendikası Kadın Komitesi olarak kreş ve çocuk bakımevi talebinin gerçekleşmesi için Sendikamızın Türkiye genelinde başlatmış olduğunu imza kampanyasına her kesimin destek verip katılım sağlaması gerektiğini belirterek bu sorunun sadece Tekirdağ’ın değil tüm ülkenin sorunu olduğuna vurgulamak isterim. Çocukların doğumdan itibaren bakımı ve eğitimi için başta ailelerin olmak üzere sosyal devletin tüm kurumlarının ortak sorumluluk alması gerekmektedir. Çocuk bakımı kamusal kreşlerde ücretsiz olarak sağlanırsa uzun dönemde ekonomik ve toplumsal getirisi çok daha fazla olacaktır. Hem kadınlar çalışma yaşamına daha rahat katılacak, daha üretken ve verimli olacaklar, hem de kreş eğitimi alan çocuklar daha donanımlı büyüyecekler.” Değerlendirmesinde bulundu.

“BAĞIMSIZ KREŞLER AÇILMASI ZORUNLULUĞU GETİRİLMELİDİR”

Kadın çalışanların ülke ekonomisine katkısının arttığını ve daha da arttırılabilmesi için kreş açma zorunluluğunun getirilmesi gerektiğini kaydeden Sağlam, “Tüm kamu kurumlarında; 7/24 açık, ücretsiz, nitelikli eğitim ve bakım hizmeti sunan sadece çalışan kadınlara değil, çalışanlarında çocukları için denetimi Bakanlık tarafında yapılan bağımsız kreşler açılması zorunluluğu getirilmelidir. Günümüzde kadın çalışanların ülke ekonomisine katkılarının ne derece arttığı gözler önündedir ve bu katkıların daha da artabilmesi için kadın çalışanlarımızın sayının artması açısından çalışma koşullarını olabildiğince rahatlatmak adına bu kampanyamızın gerçekleşmesi temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan