DOLAR 32,2647 % 0.02
EURO 34,7632 % -0.15
GRAM ALTIN 2.409,48 % 0,01
ÇEYREK A. 3.939,50 % 0,01
BITCOIN 63.933,06 -0.351
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

TEKİRDAĞ’IN DEPREM GERÇEĞİ ve KURUMLAR?

Tekirdağ’ın yaşaması muhtemel deprem gerçeği, kurum ve kuruluşlarımız yaşayacağımız deprem felaketi üzerine TAM olarak ne gibi hazırlıklar yapıyorlar?

 

25 yıl içerisinde yaşadığımız depremler, son yaşanan KIYAMET bizi kendimize getirmezse, sanıyorum insanlık durduğu sürece bir şeyler öğrenip hayata geçiremeyeceğiz demektir…

 

Görünen o ki, büyük felaketler yaşandıktan sonra ölen değerler, yıkılan binalar, kolay kolay yerine koyamayacağımız tarifi olmayan kayıp ve acılar yaratıyor.

 

Tam da burada, bilimin ve yaşanan büyük yıkımların bize bıraktığı büyük deneyimi Tekirdağ için kullanamayız mı?

 

Büyük felaket kapımıza gelmeden, orta büyüklükte veya bir fırtına estiğinde yıkılması beklenen veya yıkılmadan önce binanın bir yerinden kopacak, düşecek yüzlerce parça, tehlike Tekirdağ cadde ve sokaklarında pusuya yatmış bekliyor…

 

Sadece Muratlı Caddesi ile Hükümet Caddesi üzerinde yapılacak taramalar, incelemeler karşısında, depremi bile beklemeden düşecek yüzlerce parça, ne zaman takıldığı belli olmayan, tabela ve klimalar kurumlarımız tarafından denetleniyor mu?

 

Belediyelerimiz, bu tür küçük tehlike sanılan ama birkaç canımızı yakacak tehlikeler karşısında bile yeterince uyanık ve iş bitirici refleks göstermekte zorlanıyorsa, büyük kıyamet veya felaket denen deprem için ne yapabilir?

 

On binlerce insanımızı öldüren deprem gerçeklerinden birisi de cadde üzerinde bulunan binaların kolon ve kirişleri kesilmiş. Niçin? Daha fazla yer kazanmak için!

 

Bu tür ölümlerin göz önünde ve büyük İHMAL karşısında yaşanması, Belediye ve diğer kuruluşlarımızın kabahati Tekirdağ’ın kurum ve kuruluşları tarafından değerlendiriliyor mu?

 

Böyle bir denetimi yapıp, bizim şehirlerimiz, ilçelerimizde de bu tür kolon, kiriş kesilmeleri, korkunç ve yanlış uygulamaları denetlenecek mi?

 

Yaşanması beklenen Marmara depremi sonrası, bir tane kurumsal ihmal, on kişinin canına bile zarar verse, sorumlular, hangi vicdani ve insanı, aynı zamanda hukuki yaptırım karşısında hesap verecek?

 

Basının önemi, tartışılmaz derece değerliyse, DÖRDÜNCÜ GÜÇ olarak kabul görmüşse, bu yazım da aynı zamanda Tekirdağ’ın KURUM ve KURULUŞLARI, deprem felaketi karşısında sorumlu olacaklara insani, kamusal bir uyarı, aynı zamanda yaşanmadan önce felaket, bir uyarı, hatırlatma, İNSANLIK ricasıdır…

 

 

 

 

 

 

Tekirdağ’ın yaşaması muhtemel deprem gerçeği, kurum ve kuruluşlarımız yaşayacağımız deprem felaketi üzerine TAM olarak ne gibi hazırlıklar yapıyorlar?   25 yıl içerisinde yaşadığımız depremler, son yaşanan KIYAMET bizi kendimize getirmezse, sanıyorum insanlık durduğu sürece bir şeyler öğrenip hayata geçiremeyeceğiz demektir…   Görünen o ki, büyük felaketler yaşandıktan sonra ölen değerler, yıkılan binalar, kolay kolay yerine […]

21 Şubat 2023 - 9:37