DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 64.075,99 1.558
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağlı öğrenci dünya ikincisi oldu

Son Güncelleme :

17 Mayıs 2022 - 12:32

Tekirdağlı üniversite öğrencisi Atahan Göktürk Güner, Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye birincisi ve dünya ikincisi oldu.

Atahan Göktürk Güner, Dünya Ambalaj Örğütü (WPO) tarafından düzenlenen WorldStar Student yarışmasında dünya ikincisi olarak gümüş ödülü aldı.

TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından her yıl düzenlenen 17.Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nda dereceye giren 17 öğrenci projesi, Dünya Ambalaj Örğütü (WPO) tarafından her yıl düzenlenen WorldStar Student’da yarıştı. 300 projenin yer aldığı uluslararası yarışmada, Tekirdağlı Atahan Göktürk Güner, gümüş ödülün sahibi oldu. Ampul ambalaj tasarımı ile yarışmaya katılan Atahan Göktürk Güner, başarısı ile tüm Türkiye’nin gururu oldu.

Ambalaj tasarımı alanında aldığı ödülden bahseden Atahan Göktürk Güner, “Namık Kemal Lisesi mezunuyum. Marmara Üniversitesi’nde Endüstriyel Tasarım alanında okuyorum. Endüstriyel tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam ediyorum. İmmib’te mansiyon aldım iki defa. Ambalaj Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye birinciliği ve Dünya ikincisi oldum. Dünya ikinciliği WPO Milano’da yapıldı. Milano’da ambalaj tasarımı alanında ikincilik ödülü aldım. Grafik tasarım, endüstriyel tasarım ve web yazılım- web tasarım ile ilgileniyorum. Diğer alanlardan edindiğim bilgileri endüstriyel tasarıma aktarıyorum. “dedi. Habertrak/Serhat Yeşilipek