DOLAR 32,2108 % -0.06
EURO 34,8528 % -0.09
GRAM ALTIN 2.443,88 % -0,02
ÇEYREK A. 3.995,74 % -0,02
BITCOIN 61.325,99 0.683
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Tekirdağlı ressam Bulgaristan’ı büyüledi 

Son Güncelleme :

15 Kasım 2018 - 10:08

Yurt içi ve dışında yaptığı 3D (boyutlu) yer resimleri ile büyük beğeni toplayan Tekirdağlı ressam Eylem Çalışkan, Bulgaristan’ ın Bobov Dol kasabasına yaptığı ve “Dostluk Köprüsü” adını verdiği 3D yer resmi ile Bulgar Halkı’ nın bir kez daha hayranlığını kazandı.
Türkiye’yi resim dalında temsil eden; tek Türk ressam Çalışkan’ın resimlerine ilgi oldukça yoğun oldu.

HALKIN BÜYÜK BEĞENİSİNİ KAZANDI

Halkın büyük beğenisini kazanan resmin açılışı ve kokteyli de oldukça görkemli oldu. Resmin açılışı, Bobov Dol Belediye Başkanı Eliza Veliçkova, Belediye Başkan Yardımcısı Detelina Borisova, Köstendil Vali Yardımcısı Ratko Suetin, Sofya Rus Konsolosluğu Yetkilisi Alexey Novosyolov, daha önce çok uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı sekreterliği görevinde bulunan İvana Pehlivanova, Kırklareli Belediyesi Halkla İlişkiler Uzmanı Varol Şen, ressamın asistanı ve menajeri Fedai Kavrık ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

KASABAMIZA EŞSİZ GÜZELLİKTE BİR ESER BIRAKTI

Resmin açılışının kasabanın 51. Yıldönümüne denk getirildiğini ifade eden Veliçkova: ”Halkımız resmi çok sevdi ve çok ilgi gösterdi. Bu resmi özellikle bizim kasabamızın 51. Yıl dönümüne denk getirdik. Çok güzel bir resim oldu. Halkımızın resme olan ilgisi ve beğenisi bizi bir idareci olarak ayrıca memnun etti. Sağ olsun Eylem bizi kırmadı ve buraya gelerek kasabamıza eşsiz güzellikte bir eser bıraktı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Habertrak/Ayşe Çınar