DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.977,99 0.03
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

“Tiyatro insanları eğiten sanat dalıdır”

Son Güncelleme :

30 Mart 2021 - 10:11

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında tiyatronun eğlenip, eğlendirmek için bir araç olmasının yanı sıra insanlar arasında kaynaşmaya da vesile olduğunu belirtti.

“GELENEKLERİMİZİN AKTARILMASINDA ETKİLİ OLMUŞTUR”

Yıldırım mesajında şu önemli başlıklara da yer verdi: “Tiyatro, tarihin ilk dönemlerinden itibaren tüm dünyada ilgi gören, insanları etkileyen ve uygarlığı gelecek kuşaklara taşıyan bir sanat dalı olmuştur. İnsanları eğitip, eğlendirdiği gibi aynı zamanda da insanlar arasında kaynaşmayı ve sosyalleşmeyi de sağlar. Hayatı tüm yönleriyle sergileyen sahne sanatlarından biri olan tiyatro, birçok toplumlarda çeşitli şekillerde var olmuştur. Tarihimizde tiyatro; orta oyunu, meddah gösterileri, Karagöz-Hacivat gölge oyunları ve köy seyirlik oyunları gibi çeşitleriyle var olarak geleneklerimizin aktarılmasında etkili olmuştur.”

“TİYATRO BİR EĞİTİM ARACIDIR”

“Bugün tiyatroya gönül vermiş birçok sanatçı, yetkin eserleri sahneleyerek hem insanların iyiye, güzele, doğruya ulaşmasında hem de kültürel sosyal gelişimimizde rol oynamaktadır. Koronavirüs pandemisi nedeniyle tiyatro gösterilerine ve pek çok faaliyete ara verilmek durumunda kalındı. Hayatın normal akışına dönebilmemiz için koronavirüs tedbirlerine uymaya; maske, sosyal mesafe ve el hijyeni kurallarına riayet etmeye devam edelim.  Birlikte mücadele ederek koronavirüsü tamamen etkisiz kılalım ve eski güzel günlerimize dönelim. Bir eğitim aracı olarak gördüğümüz tiyatronun yaygınlaşması temennisiyle, tiyatroya emek veren değerli tiyatro sanatçılarımızın, tiyatro çalışanlarının ve tiyatro severlerin Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum.”

Haber Merkezi