DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.477,97 0.83
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Trakya Kariyer Fuarı düzenlenecek

 

 

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Trakya Üniversitesi Senato salonunda yapılan Trakya Kariyer Fuarı ile ilgili hazırlık toplantısına katıldı.

 

İlki 2020 yılında yapılan Trakya Kariyer Fuarı bu yıl 21-22 Şubat 2023 tarihlerinde Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Edirne’de yapılacak.

 

Türkiye’nin en kapsamlı bölgesel kariyer fuarlarından Trakya Kariyer Fuarına bu yıl, Bakanlık birimleri temsilcileri, özel şirket yetkilileri ve diğer kurum, kuruluşların iştirakiyle 400’den fazla katılımcı bekleniyor.

 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda yapılan Trakya Kariyer Fuarında ilimizin haricinde Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir’den de katılımcılar yer alacak.

“14 FAKÜLTEDE YAKLAŞIK 42 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR”

Toplantının başlangıcında Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından fuara katılımlar ile bilgi verilmesinin ardından Vali H. Kürşat Kırbıyık yaptığı değerlendirmede;” Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin son derece önem verdiği, üzerinde hassasiyetle durduğu özellikle merkezi kuruluşların koordinasyon noktasında da son derece ağırlığını koyduğu bir proje bu. Zaten hemen hemen tüm bakanlıkların burada muhakkak bir standı oluyor ve gerekli paylaşımları, gerekli aktarımları burada yapıyorlar. Dolayısıyla bu senede biz buranın en verimli şekilde gerçekleşmesi için, en üst düzeyde katılımın sağlanması için var gücümüzle Valilik olarak gerekli desteği vereceğiz. İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katılım sağlayacaklar. Ama tabi sadece kamuya yüklenecek bir taraf değil. Bu son derece modern ve iletişim teknikleri yüksek bir organizasyon. Dolayısıyla özel sektörün ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarımızın, diğer meslek odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarının burada olmasını çok önemsiyoruz. İş dünyasının dikkatinin çekilmesini çok önemsiyoruz. Bu noktada da muhataplarımızdan, oda başkanlarımızdan, ilgili arkadaşlarımızdan öncelikle destek ve gayret bekliyoruz. Bu anlamda şehrimize yakışan bir organizasyon yapmak hepimizin temel ödevi. Biz biliyorsunuz Edirne’yi anlatırken hep 4 temel unsurdan bahsediyoruz ve birine de muhakkak üniversiteyi koyuyoruz. Bu şehrin gelişimi açısından bugüne kadar üniversite çok pratik bir rol üstlenmiş. Hem ekonomik hem sosyal hem diğer alanlarda kültürel anlamda bundan sonra da bu dinamiğin içerisinde en önemli paylaşımımız, en önemli unsurumuz üniversite olacak. Dolayısıyla Trakya Üniversitesi’nin merkezinde yer alan bu kariyer fuarının diğer 5 üniversite ile birlikte en iyi şekilde düzenlenmesi bu şehri yönetenlerin, bu şehirde idareci olarak çalışanların ya da STK temsilcilerinin bir ödevidir diye değerlendiriyorum. Bu sorumluluğumuzu da hepimizin en üst şekilde yerine getireceğine tüm kalbimle inanıyorum.” dedi.

 

Toplantı sonunda bir değerlendirmede bulunan ve ticaret borsasının, meslek odalarının bu sürecin içerisinde olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Edirne Valisi Sn. H. Kürşat Kırbıyık; “Konuşmalarda da özellikle vurgulanan husus şuydu; burada üniversitede eğitim gören 14 fakültede yaklaşık 42 bin öğrencimiz var. Bunun içerisinde de 84 ülkeden 5000 uluslararası öğrencimiz var. Toplamda da 42 binin üzerinde öğrenci kapasitesinden bahsediyoruz. Güzel sanatlar, mimarlık fakültesi, mühendislik fakülteleri, eğitim fakültesine kadar birçok alanda yetişen bir nesille karşı karşıyayız. Tabi buraya diğer üniversitelerden gelecek olan arkadaşlarımız da olacak. Özellikle burada belli mesleklerin kendileri ifade edebilmesi önemli. İleride Adalet Bakanlığı bünyesinde bir görev düşünen üniversite öğrencisi arkadaşlarımızın akıllarındaki soruları cevap bulabileceği bir platform bu. Benzer durumu yine özellikle vurguluyorum iş dünyası açısından yani; Ticaret Odamız burada çok başat bir rol oynayabilir. Bölgemizin medarı iftiharı Trakya Birlik çok başat bir rol oynayabilir. Ticaret Borsamız, odalarımız, ileride geleceğin meslektaşlarına bugünden şehirde yaşanan durumu, meslekle ilgili değerlendirmelerini sunabilecekleri bir alternatif ve bir açıdan da keşif yapabilecekleri bir alternatif. Biliyorsunuz bu yetenek avcılığı gibi, burada da birçok parlak öğrenci var. Yaşıtlarına göre daha ön plana çıkmış çocuklar var. Onlara da burada keşfedebileceğiniz, tanışabileceğiniz kendi alanınıza yönlendirebileceğiniz bir fırsat. Dolayısıyla buna en üst düzeyde herkesin gayret göstermesi gerekiyor. Biz sponsorluğun en üst düzeyi ne ise Valilik olarak onu üstlenelim. Ama biraz önce ismini zikrettiğim Trakya birlik olsun, ticaret odamız olsun, meslek odalarımız olsun onların da bu sürecin içerisinde olması gerekir diye değerlendiriyorum.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

    Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Trakya Üniversitesi Senato salonunda yapılan Trakya Kariyer Fuarı ile ilgili hazırlık toplantısına katıldı.   İlki 2020 yılında yapılan Trakya Kariyer Fuarı bu yıl 21-22 Şubat 2023 tarihlerinde Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Edirne’de yapılacak.   Türkiye’nin en kapsamlı bölgesel kariyer fuarlarından Trakya Kariyer Fuarına bu yıl, Bakanlık birimleri temsilcileri, […]

20 Ocak 2023 - 9:51