DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.030,01 -1.66
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Trakya Üniversitesi ev sahipliği yaptı

Son Güncelleme :

08 Ocak 2019 - 10:30

Trakya Üniversitesi bilimsel dergileri başta olmak üzere akademik alanda yayıncılık kalitesini artırmak amacıyla Avrupa Bilim Editörleri Birliği’nin (EASE) katılımıyla düzenlenen “3. Uluslararası Trakya Üniversitesi Bilimsel Dergiler Sempozyumu”, Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Hem bilimsel yayınların kalitesinin hem de uluslararası görünürlüğün artırılması ve iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında “Nasıl Başarılı Bilimsel Yazar ve Dergi Editörü Olunur?” başlığıyla Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün boyunca yoğun katılım ve ilgiyle izlenen etkinliğin açılışına, Sempozyum Onursal Başkanlığı’nı üstlenen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Sempozyum Başkanlığı görevini yürüten Avrupa Bilim Editörleri Birliği (EASE) Yönetim Kurulu Üyesi, TÜBİTAK ULAKBİM TR-Dizin Fen Bilimleri Komitesi Üyesi ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun’un yanı sıra Avrupa Bilim Editörleri Birliği (EASE) Başkanı Pippa Smart, eski Başkan Ana Marušić Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr.  Sipahi, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Kılıç, Sempozyum Sekreteri ve Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadri Kıran, Trakya Üniversitesi Bilimsel Dergi Editörleri ve Yardımcıları, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. 3.Uluslararası Trakya Üniversitesi Bilimsel Dergiler Sempozyumu’nun açılışında konuşan ve Trakya Üniversitesi Bilimsel Dergileri ile Avrupa Bilim Editörleri Birliği (EASE) hakkında hazırladığı bir sunum eşliğinde katılımcılara bilgi veren, yakın zamanda ULAKBİM tarafından TÜBİTAK ULAKBİM TR-Dizin Tıp Veri Tabanı Komitesi Üyeliği’ne seçilen, Avrupa Bilim Editörleri Birliği (EASE) Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, sloganlarının “Öğren, tecrübe et ve paylaş.” olduğunu belirterek, “Akademik yayıncılık ve bilimsel dergi editörlüğü konusunda, üniversiteler olarak daha ileriye gidebileceğimizi düşünüyorum. Ne yazık ki yazarlık ve editörlük eğitimleri, yetkin ve nitelikli bir biçimde gerçekleşmiyor. Sempozyum süresince ele alacağımız ve üzerinde büyük bir hassasiyetle duracağımız konular bu nedenle çok önemli. Bilimsel dergileri analiz ederek kaliteyi artırmak, mevcut durumlarını değerlendirmek, iyileştirme faaliyetlerinde bulunmak ve yapıyı geliştirmek amacıyla her yıl birçok toplantı ve çalıştay gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda, bilimsel dergi editörleri ve yazarlarla bir araya geliyor, eğitimler düzenliyoruz. Yürüttüğümüz çalışmaların odağında, ‘Öğren, tecrübe et ve paylaş.’ mottosu yer alıyor. Bilimsel yayıncılık alanındaki tecrübelerimizi diğer dergilerimizle de paylaşarak, onlara katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Sempozyumumuzun ilk gününde, yazarlara yönelik ancak editörlerin de yararlanacağı önemli bilgiler paylaşılacak. İkinci gün ise ağırlıklı olarak editörler odaklı olacak” dedi.

Çalıştay programının son gününde ayrıca, Selimiye Camii, Hünkar Mahfili, Eski Kütüphane, Arasta Çarşısı ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni içeren bir tarih ve kültür gezisi düzenlendi. Gezinin son durağı olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nde katılımcılara bir müzik dinletisi de sunuldu.

Habertrak/Özlem İnan