DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.347,99 -0.813
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Trakya’nın en büyüğü olacak

Son Güncelleme :

17 Eylül 2018 - 10:08

Tema Park kazıları başladı

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine yapılması planlanan tema park projesi anıtlar kuruluna takıldı. Temapark yapılacak alanda kazılara başlayan kurul, şu ana kadar tarihi buluntuya rastlamadı. Eğer tarihi kalıntı bulunmaz ise parkın inşasına başlanacak.

EŞKİNAT: “SÜLEYMANPAŞA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve ihaleyi kazanan Dal Tema Park AŞ firmasını temsilen firma sahibi Özcan Dal, protokol imzalamıştı. Eşkinat, “Tema Park Süleymanpaşa için çok önemli bir yatırım olacak. Süleymanpaşa Trakya’da örneği olmayan bir tesis kazanacak. Vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuşmuştu.

Tema Park’ı inşa edecek olan firmanın sahibi Özcan Dal ise, projeyle ilgili bilgiler verdi. Dal, “Süleymanpaşa Belediyemiz ile birlikte emek vererek, Tekirdağ’a yakışan, bundan 20 yıl sonra bile vatandaşlarımıza hizmet verebilecek bir tesis yapmayı düşünüyoruz. Tesis 52 bin metrekarelik bir alana kurulacak. Bu alan içinde yetişkinler ve çocuklar için oyuncakların bulunduğu bir tema park bulunacak. Ayrıca Türkiye’de sadece üç tane bulunan Dağ Kızağı yapmayı planlıyoruz. Eğimli araziye uygulanmış bir roller coaster olarak düşünebiliriz. Bu makine tamamen kendi üretimimiz ve bunu Avrupa’da üreten üç firmadan biriyiz. Süleymanpaşa Belediyesi Tema Park, sadece Tekirdağlılara yönelik değil bütün Trakya’yı Süleymanpaşa’ya çekecek bir proje olacak. Tesisi 1 yıl içinde bitirip önümüzdeki yaz hizmete sokacağız.” demişti.

Tema Park projesinin hayata geçirilmesi için Dal Tema Park AŞ ile Süleymanpaşa Belediyesi arasında gerçekleştirilen protokolün ardından, Gündoğdu Mahallesi 2752 ve 2755 adalar arasında kalan 52 bin metrekare alan üzerinde kurulacak olan Tema Park için çalışmalara vakit kaybetmeden başlanacağı belirtilmişti.

Alanın Yahudi mezarlığına sınır olması nedeniyle Edirne Anıtlar Kurulu alanda kazı çalışması başlattı. Şuana kadar bir tarihi bulguya rast gelinmedi. Tarihi kalıntı bulunmaz ise alanda inşaat başlayacak.

Habertrak/Ferhat Akgün