DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.027,60 -0.644
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

“TURİZMDE ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Son Güncelleme :

17 Mayıs 2022 - 12:42

BAKAN YARDIMCISI TEKİRDAĞ’DA

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Tekirdağ’a gelerek bir dizi ziyarette bulundu.

Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye’nin turizmde attığı adımlardan bahsederek; “Temel hedefimiz pazarları çeşitlendirmek ve her bölgeden her ülkeden turist getirme gayreti içerisinde olmak. Bugün bakanlığımız 140’tan fazla ülkede tanıtım yapmaya çalışıyor. Bunu çeşitlendirmeye gayret ediyor. “dedi.

 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ı Süleymanpaşa ilçesinde AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan ve Başkan Yardımcıları iel partililer karşıladı. Daha sonra AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, Bakan Yardımcısına Tekirdağ’ın turizm potansiyelinden bahsetti.

“TURİZMDE YENİ ADIMLAR ATILIYOR”

Türkiye’de turizm sektörünün çeşitliliğinin 20 yıl öncesine göre çok arttığını belirten Bakan Yardımcısı Demircan, “Türkiye’ye gelen her 100 turistten 40 tanesinin Antalya’ya, 10 tanesinin Ege bölgelerine ama her 100 turistten 40’ının İstanbul’un kültürünü görmeye diğer 10’unun da diğer vilayetlerimizdeki tarihi mekanlarımızı görmeye geldiğini biliyoruz. Bundan 20 yıl evvel turizm Türkiye’de daha ‘deniz, kum, güneş’ endeksliydi. O da çok gelişti ama yanda tarihi mekanlarımızın ivmesi de çok gelişti. Mardin’e gitmek isteyenler, Diyarbakır’a gitmek isteyenler, Urfa’ya gitmek isteyenler, Gaziantep’e gitmek isteyenler, Trabzon’a gitmek isteyenler buradan baktığımızda işin içerisinde kültür, sanat, tarih, doğa olduğunu görüyoruz. “diye konuştu.
“DARALMALAR BAŞKA FIRSATLARIN HABERCİSİ OLABİLİYOR”

Rusya-Ukrayna savaşının turizme etkisinin sorulması üzerine konuşan Demircan, “Yani Türkiye Rusya ve Ukrayna’dan ciddi bir pay alıyordu. Ancak turizm trendlerimize baktığımızda, hep çok değişik olaylarla karşı karşıya kalmışızdır. Başka başka krizler oluşmuştur. Burada temel hedefimiz hep şudur; pazarları çeşitlendirmek ve her bölgeden her ülkeden turist getirme gayreti içerisinde olmak. Bugün bakanlığımız 140’tan fazla ülkede tanıtımını yapmaya çalışıyor. Bunu çeşitlendirmeye gayret ediyor. Her ülkenin beklentileri insanların gitmek istediği turizm türünde de değişiklikler var. Mesela bugün burada doğa turizmi ile ilgili bir fuarın da açılışına katılacağız. Biz bir yandan ülkeleri çeşitlendirmeye diğer yandan da kendi içimizdeki turizmi çeşitlendirme gayreti içerisindeyiz. Pandemi bütün dünyada bir sıkıntı oluşturdu. Ama kendi dinamiğimizle, turizmcilerimizin çalışmaları ile yerine başka bir şey de koyabildik, daralmalar zaman zaman başka fırsatların da habercisi olabiliyor. Bizim sahada koşan Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği misyonla sahada bütün ülkeleri dolaşarak varsa açıklarımızı kapatmak gibi bir hedefimiz var. Bunun da netice vereceğini görüyoruz ve hissediyoruz. Elbette bir akış azalması varsa azalması varsa o ülkelerdeki zemini genişlemekte bizim vazifemiz onu da sayın bakanımızın liderliğinde gerçekleştirmeye gayret ediyoruz.”

Bakan Yardımcısı Demircan, daha sonra Tekirdağ Valiliği’ni ve Uçmakdere paraşüt alanını ziyaret etti. Habertrak/Serhat Yeşilipek