DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.307,79 -0.822
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Türkan Saylan’ın adı ölümsüzleştirildi

Son Güncelleme :

28 Kasım 2017 - 14:47

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 100. Yıl Mahallesi İl Sağlık Müdürlüğü karşısında Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adının ölümsüzleştirildiği Prof. Dr. Türkan Saylan Parkı’nın açılışını yüzlerce Cumhuriyet sevdalısı ile birlikte yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan açılış törenine Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Mehmet Hilmi İşsever, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Gömeç Göçmen, 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Açıkgöz, öğretmenler, öğrenciler, gaziler, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri, Lüleburgaz Ertuğrul Köyü Cumhuriyet Kadınları ve vatandaşlar katıldı.

 “ONU UNUTMUYORUZ, ONU UNUTTURMUYORUZ”

İlk açılış konuşmasını gerçekleştiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Gömeç Göçmen konuşmasında Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamına vurgu yaparken; “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Prof. Dr. Türkan Saylan ve Prof. Dr. Aysel Çeliker başkanlığında kurulmuş ve 28 senedir özellikle Anadolu’da binlerce kızımızın okumasına vesile olmuştur. 1994 yılında Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın da kurucusu olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tekirdağ Şubesi bugün 23 yaşında. Bizlerde bu şehirde yüzlerce gence ışık olduk. Rahmetli genel başkanımız Türkan Saylan ömrünü bu yolda harcamış, bizlere örnek olmuştur. Onu unutmuyoruz, onu unutturmuyoruz” diye konuştu.

 “BURASI BİR VEFANIN DİLE GELMİŞ VÜCUT BULMUŞ ŞEKLİDİR”

Prof. Dr. Türkan Saylan Parkı’nın açılışı için Tekirdağ’a gelen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl’ın konuşması ile devam eden açılış töreninde Kızıl sözlerine “Bugün burada toplumsal belliğin sesinin yükseldiği bir ortamdayız. Türkan Saylan adı verilen bu parkın açılışında bulunmak hepimize gurur veriyor.” diyerek başladı. Kızıl; “Şu ana kadar birçok toplum önderinin ismi birçok yere verilmiştir. Ama Türkan Saylan gibi Türkiye’de bir FETÖ örgütünün varlığını ilk defa cesaretle seslendiren, eğitim sorununu ilk defa ortaya koyup bunun için çözümler üreten ve büyük bir cesaretle demokrasi ve eşitlik savaşçılığını yürüten bir insanın birçok engellemelerle, birçok acılarla geçen hayatı sonrasında tekrar onurunun verilmesi anlamında yapılan çalışmalardan biridir. Burası sadece halkımızın yararlanacağı, çocukların koşup oynayacağı bir yer değil; bir vefanın dile gelmiş vücut bulmuş şeklidir.” şeklinde konuştu.

CUMHURİYET KADINLARI KOROSU BÜYÜLEDİ

Açılış konuşmalarının ardından Lüleburgaz Ertuğrul Köyü Cumhuriyet Kadınları Korosu Müzik Dinletisi gerçekleştirildi. Yaklaşık yarım saat süren müzik dinletisi sonunda Prof. Dr. Türkan Saylan Parkı’nın açılış kurdelesi kesilirken Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl’ın temsili fidan dikimi yapmasıyla açılış töreni sona erdi. Habertrak/Hülya Ural-Canlı