DOLAR 32,2695 % 0.08
EURO 34,7029 % -0.24
GRAM ALTIN 2.400,90 % -0,35
ÇEYREK A. 3.925,47 % -0,35
BITCOIN 63.068,27 -0.562
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

“Türkiye’de öncü ve önemli projelerden biri”

Son Güncelleme :

04 Ağustos 2018 - 14:46

“Trakya’da 10 tane iyi proje yapılmış deseniz bir tanesi bugün yapılacak olan ‘İstihbarat Bilgi Merkezi’ projesidir” diyen TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin,  “Türkiye’de öncü ve önemli projelerden bir tanesidir. E ticaret projesi de önemli bir projedir. Geleceğin şekillenmesi adına yeni yapılan hükümet sisteminde de görmüşsünüzdür. Dijital dönüşüm, e ticaret gibi alanda başlık açıldı. Bunlar eski dönemlerde yoktu. Sizler Trakyalı olarak geleceği görmüşsünüz” dedi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında Trakya Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi beraberliğinde kurulan Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’nin tanıtımı yapıldı. Proje tanıtım toplantısına, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

“CİDDİ BİR HAZIRLIK SEVİYESİ GEÇİRİLDİ”

“Trakya’da 10 tane iyi proje yapılmış deseniz bir tanesi bugün yapılacak olan ‘İstihbarat Bilgi Merkezi’ projesidir” diyen TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin,  “Türkiye’de öncü ve önemli projelerden bir tanesidir. E ticaret projesi de önemli bir projedir. Geleceğin şekillenmesi adına yeni yapılan hükümet sisteminde de görmüşsünüzdür. Dijital dönüşüm, e ticaret gibi alanda başlık açıldı. Bunlar eski dönemlerde yoktu. Sizler Trakyalı olarak geleceği görmüşsünüz. Önceden hazırlıklara başlayarak e ticaret gibi gerçekten, Türkiye’nin ve dünyanın gittiği yöne biz daha hızlı gidebildik. Dış Ticarette bu eğitimlerde biz Yaman hocamla beraber yol aldık.  Ciddi bir hazırlık seviyesi geçirildi. Sizin oda borsalarınızdan arkadaşlarımız geldi. Onlara eğitimlerini vererek, sizlere donanımlı bir şekilde dönmelerini sağladık.” diye konuştu.

“21. YÜZYIL BÜYÜK BİR ÇAĞ”

Dünyada projelerin büyük verilere dayanarak yapıldığını ifade eden Dış ticaret istihbarat uzmanı Yaman Koç , “21. Yüzyıl büyük bir çağ ve her gün farklı gelişmeler yaşıyoruz. Büyük veriye dayanmayan stratejilerin ve taktiklerin iş yapmayacağı bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bu büyük veri analizi meselesi, dünyadaki temel girdilerden biri olarak firmalarımızın nokta atışı ihracat ve sağlıklı, sürdürülebilir ithalat yapma anlamında önemli parametreler oluşturması açısından çok önemlidir. Merkezin, ihracat yapmak isteyen firmalara olumlu anlamda katkı sağlayacaktır.”  ifadelerini kullandı.

“15 FİRMAYA DANIŞMALIK DESTEĞİ VERDİK”

İstihbarat Bilgi Merkez’inin, ihracat veya sürdürülebilir ithalat yapmak isteyen firmaların bilgi ve istihbarat ihtiyaçlarını karşılamak için kurulduğunu belirten Koç, “Diğer bölgelerin temel tecrübelerinden de yararlanarak çok hızlı işleyen özel bir sitem kurduk. Ona ilişkin kendi programlarımızı geliştirdik. Genellikle sizlere sağlayacağımız hizmet, hedef pazarlaştırması. Yani hedef pazarlarınızın tespiti konusunda uzman arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlar danışmanlık hizmeti vererek, bir firmayı dünyaya açacak durumdalar. Daha önce Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleri ile 15 firmaya danışmalık desteği verdik. Bunların hepsi de çok büyük başarılar elde etti.”  dedi.

Habertrak/Aytaç Doğaner