DOLAR 32,2127 % -0.2
EURO 35,1023 % 0
GRAM ALTIN 2.500,71 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,66 % 1,40
BITCOIN 66.712,53 2.118
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Ücretli öğretmenlerin durumu ne olacak?

Son Güncelleme :

17 Mart 2020 - 15:15

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı; Korona virüsü tedbirleri kapsamında 16 Mart-23 Mart tarihleri arasında okulların tatil edilmesini değerlendirerek; “Tatili süresince okullarda görev yapan ücretli öğretmenlerin ücreti kesilmeden eksiksiz ödenmelidir. Kaldı ki günümüzde 1 saatlik ek ders ücreti 17,22 lira gibi komik bir rakamdır.” dedi.

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, alınan tatil kararı hakkında yaptığı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamada; “Öğretmenler, 16-20 Mart’ta meslekle ilgili çalışmalarını yapmış sayılarak karşılığında haftada 15 saat ek ders ücretinden yararlandırılacak.” dedi. Ancak bu karar yaklaşık 90 bin ücretli öğretmeni ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde çalışanları kapsamıyor. Biz sendika olarak sürekli kadrolu güvenceli işi savunduk. Ancak desteklemediğimiz istihdam politikaları sayesinde ücretli ve taşeron işçilik ülkemizde yaygınlaştırıldı. “diye konuştu.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN SAYISI GÜNDEN GÜNE ARTIYOR

Ücreti öğretmenlerin sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Sarı; “Bakanlığımızda da ücretli öğretmenlerin sayısı günden güne artıyor. İlimizde de aynı durum söz konusu. Bu durum eğitim emekçilerini kendi içinde ayrıştırmakta hem de “eşit işe eşit ücret ” talebimize aykırı gelmektedir. Genel Merkezimiz bu konuda talebini ve olması gerekeni Bakanlığa iletmiştir. Korona virüsü tatili süresince okullarda görev yapan ücretli öğretmenlerin ücreti kesilmeden eksiksiz ödenmelidir. Kaldı ki günümüzde 1 saatlik ek ders ücreti 17,22 lira gibi komik bir rakamdır. Bu ücret bedelinin de yaşam koşullarına göre yükseltilmesi zaruridir. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek