DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.604,95 1.05
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Ulu Önder Atatürk Malkara’da anıldı

Son Güncelleme :

10 Kasım 2018 - 12:24

Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başkomutan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya hayatına gözlerini kapayışının 80. yıl dönümü çerçevesinde,  Atatürk Anıtı önünde Atatürk’ü Anma programı gerçekleştirildi.

Törene; Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı Ömer Örücü, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, Siyasi Parti Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, asker-i erkân, muhtarlar, okul müdürleri, dernek başkanları, gaziler, basın mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma töreni; çelenklerin Atatürk Anıtı önüne sunulmasıyla başlayıp saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve törene katılanlar Atatürk Anıtı önüne karanfillerini bıraktılar.

Atatürk’ü Anma töreni saat 10.00’da Malkara Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen anma programıyla devam etti.

Kültür Sarayındaki anma programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Peksöz ve 95. Zırhlı Tugay Komutanlığından Piyade Üst Teğmen Görkem Ercan’ın yaptıkları günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile başladı.

Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği anma programında; Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Berkay Deniz ve Selim Tuna’nın şiirlerini okuması, “10 Kasım” adlı oratoryo gösteriminin sunulması, öğrencilerden oluşan koronun Atatürk Şarkılarını seslendirmesini ve Zeybek gösterisini sundular.

Anma programı sonunda ilçemiz genelinde gerçekleştirilen Atatürk Konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmamalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tarafından takdim edildi.

Habertrak/Timuçin Çınar