DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.785,35 1.227
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

ÜNİVERSİTEDEN DÖRT DÖRTLÜK FUAR

Son Güncelleme :

24 Mart 2022 - 13:52

KARİYERİN MERKEZİ TEKİRDAĞ’DA

 KARİYER FUARINA YOĞUN İLGİ

 Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” temasıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi’nin katılımı ile Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı gerçekleştirildi.

Fuarda öğrencilerin kariyer planlaması konusunda atacakları adımlar tanıtılarak özel ve kamu alanındaki meslekler ile staj imkanları paylaşıldı. Trakya’nın parlayan yıldızı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen fuara öğrenciler ve firmalar yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler, fuara katılan birçok önemli firma ile yüz yüze görüşebilme fırsatı yakalayarak staj ve iş başvurusu konusunda bilgi aldılar.

Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Müzik dinletisi ve halk oyunları ekibin gösterilerinin ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin açılış konuşmasını gerçekleştirerek üniversitenin gelişiminden bahsetti.

“ÖĞRENCİ SAYIMIZ 33 BİNE YAKLAŞTI”

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin saygın üniversiteler arasına yerleşme hedefine hızla yaklaştığını söyleyen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin; “Gençlerimizin istihdamında önemli bir yeri olacağını ümit ediyoruz. Trakya Bölgesel Kariyer fuarında tüm gençlerimizin birer yetenek olduklarının hissettirilmesini hedefliyoruz. Üniversite adına bakılmaksızın öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer fırsatları sunmayı hedefliyoruz. Birçok sektöre ait kariyer fırsatlarının, meslek bilgilerinin paylaşılacağı kariyer fuarımızda kamu ve özel sektörden firmalar ile öğrencileri, mezunların ve vatandaşların katılımına açık olarak organize edilmiştir. Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana özverili çalışmaları ile saygın üniversiteler arasına yerleşme hedefine hızla yaklaşmaktadır. Üniversitemiz ilerleyen teknolojisi ile bölgemizin dönüşümünde ana figür olmaktadır. Bugün 11 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksek okul, 1 konservatuar, 12 meslek yüksek okulu, 20 araştırma ve uygulama merkezi, 5 bölüm başkanlığı, 85 öğrenci topluluğu ile her geçen gün gücüne güç katmaktadır. Üniversitemizde bugün 1235 akademik, 1664 idari olmak üzere toplam 2865 personeli ile Türkiye2nin en dinamik akademik kadrolarına sahip üniversitelerden biridir. Öğrenci sayımız lisansüstü öğrencilerimizle birlikte 33 bine yaklaşmaktadır. “şeklinde konuştu.

“STAJ BAŞVURU SAYISI 180 BİNİ GEÇTİ”

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın konuşmasının ardından söz alan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay; ‘’Biz sizi 4 yıl boyunca burada rahat bırakmıyoruz. Ne yapıyoruz bu sene adı Staj Seferberliği diye yola çıktığımız, bu sene adı ulusal staj programına dönen ikinci sınıftan sonra yazları asgari bir ay sürecek olan staj yapma imkanı sunuyoruz. Kamu kurumları, özel sektör temsilcileri, hangi şartlarda üniversiteye girerken birkaç saatlik sınav performansı ile üniversitenizi seçtiniz. Belki iki soru eksik yaptığınız için istediğiniz üniversiteye gidemediniz. Ama hayat iki saatlik bir sınav performansına bağlı değildir. Hayat her gün size yeni fırsatlar sunar önemli olan bunları değerlendirebilmeniz. O zaman burada aldığınız eğitimlerde ve staj süreçlerinde kendinizi gösterebilir, eksiklerinizi burada telafi edebilirsiniz. Bu konuda bir uyarıda bulunmak istiyorum sizlere, 3 yıldır yapıyoruz bu etkinliği ilk yıl pilot uygulamaydı 16 bin başvuru aldık, 5 bin kişiye staj imkanı sağladık. İkinci yıl 134 bin kişi başvurdu, 44 bin kişiye staj verebildik. Bu yıl üçüncü yıl şuanda başvurular 31 Mart’a kadar devam edecek, başvurmayanlarınız varsa başvurun  mutlaka. 180 bini geçti başvurular. Uyarı yapmak istediğim konu şu. Biz 44 bin kişiye staj verebildik ama aslında şirketler 89 bin öğrenciye staj teklifi göndermiş. Bunlardan sadece 44 bin tanesi kabul etmiş ve gidip o kurumda stajını yapmış. Peki geriye kalan 45 bin genç arkadaşım, kardeşim ne yaptılar. İnşallah orada kendilerine gelen staj tekliflerinden daha değerli bir şey yapmışlardır. Eğer bunu yapmazsanız, eğer burada ki zamanınızı etkin ve verimli geçirmezseniz,  o zaman mezun olduktan sonra sizi zorluklar bekliyor olacak. “diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından fuara destek veren firmaların yetkililerine plaket takdim edildi. Öğrencilerin kariyer planlamasında önemli bir yeri olması beklenen Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı 24 Mart Perşembe günü son bulacak. Habertrak/Serhat Yeşilipek