DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.678,71 2.987
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

ÜRETİCİ SÜTE ZAM BEKLİYOR

“ÜRETİM AZ TALEP ÇOK”

“YEM-SÜT PARİTESİ DENGELENMEYE ÇALIŞILIYOR”

 

Artan girdi maliyetleri nedeniyle üretici, süt fiyatına zam bekliyor. Ulusal Süt Konseyi’nin Ocak ayı içinde toplanarak süte zam kararı alması bekleniyor.

Süt fiyatında neden artış beklendiğini açıklayan Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut; “Piyasada 11, 12 hatta 13 TL’ye çiftlik sütlerinin satıldığını duyuyoruz. Sütün az olması talebin ise çok olması fiyatı arttırıyor.” diye konuştu.

“ULUSAL SÜT KONSEYİ TOPLANACAK”

Süte Ocak ayında zam beklendiğini dile getiren Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut; “Süt üretimi azaldığından dolayı süt fiyatlarında yükseliş eğilimi var. Daha Ocak ayı fiyatları belirlenmedi. Bazı yerlerde mesela Biga’da 12 TL + soğutma masrafları olarak anlaşılmış. Ama bizim sanayiciler bunu ilk etapta kabul etmemiş. Herhalde önümüzdeki hafta fiyatlar belirlenecek. Ulusal Süt Konseyi ne yapacak bilmiyoruz. Önce Gıda komitesi toplanacak tavsiye edecek. Ulusal Süt Konseyi de toplanacak fiyatı revize edecek.” Şeklinde konuştu.

“12 TL’YE SÜT SATILAN YERLER VAR”

Tekirdağ’da çiğ süt 9.50 TL’den üreticiden alınıyor. Sütte talebin çok olmasına rağmen üretimin azaldığını vurgulayan Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut; “Piyasada bugün 11-12 hatta 13 TL’ye çiftlik sütlerinin satıldığını duyuyoruz. Sütün az olması ve talebin çok olması fiyatı arttırıyor. Tabi yem süt fiyatının dengelenmesi için çalışılıyor. Bu sonuç verirse yemde böyle bir çalışma var. Bunun sonuçlarını beklemek lazım. “dedi.

Habertrak/Serhat Yeşilipek

“ÜRETİM AZ TALEP ÇOK” “YEM-SÜT PARİTESİ DENGELENMEYE ÇALIŞILIYOR”   Artan girdi maliyetleri nedeniyle üretici, süt fiyatına zam bekliyor. Ulusal Süt Konseyi’nin Ocak ayı içinde toplanarak süte zam kararı alması bekleniyor. Süt fiyatında neden artış beklendiğini açıklayan Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut; “Piyasada 11, 12 hatta 13 TL’ye çiftlik sütlerinin satıldığını duyuyoruz. Sütün az […]

12 Ocak 2023 - 9:57