DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.190,01 1.12
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Uyuşturucuyla mücadele koordineli çalışacaklar

Son Güncelleme :

23 Mart 2018 - 11:34

Vali uyuşturucuya savaş açtı

Gençliği tehdit eden uyuşturucu belalasına karşı Tekirdağ’da tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışacağını kaydeden Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, güvenlik birimlerinin ise amansız mücadeleye devam ettiğini söyledi.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Tekirdağ Devlet Hastanesi 3. Kısım Eğitim Salonunda Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığında, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, lHalk  Halk Sağlığı Başkanı Haci Bayram Zengin ve Koordinasyon Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısında Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Ülkü Selvi, Tekirdağ Yeşilay Şubesi Başkanı Şener Çelikayar ve  Halk Sağlığı Başkanlığında görevli Psikolog Mehmet Ali Erbay Bağımlılıkla Mücadele konularında yapılan ve yapılacak olan faaliyetler hakkında sunum yaptılar.

Bağımlılıkla Mücadele çalışmaları kapsamında; İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Yeşilay Derneği ile birlikte sigarının zararları hakkında bilgilendirme, afiş broşür dağıtılması gerçekleştirildiği kaydeildi. Yine aynı gün Süleymanpaşa KETEM sigara bırakma polikliniğine gelerek sigara bırakan hastalarla günün önemi hakkındamotivasyon eğitimi yapıldığı aktarıldı.

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji haftasında Namık Kemal Üniversitesinde öğrenim gören 60 (altmış) öğrenci ile birlikte Halk Sağlığı Başkanı Dr.Haci Bayram Zengin’nin katılımlarıyla Uçmakdere parkurunda 19 km doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Öğrencilere teknoloji ve internetin bilinçsiz kullanımının zararları hakkında bilgilendirme yapıldığı koordinasyon üyeleriyle paylaşıldı.

Toplantıda İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ait Hedef Olma Hedefsiz Kalma Projesi kapsamında 2015 yılında hizmet vermeye başlayan Narkotik Eğitim tırının İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı koordinasyonunda 23 Mart 2018 tarihinden itibaren 7 gün süre ile İlimizde faaliyet göstereceği belirtildi.; Narkotik Eğitim Tırında Sağlık Müdürlüğünde görevli personeller ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı 2 adet Uzman eğitimci eşliğinde 9. Sınıf ve üzeri öğrencilere uyuşturucunun zararları hakkında bilgi verileceği paylaşıldı.

Toplantının devamında konuşan Vali Ceylan; toplumu ve özellikle gençleri derinden etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda güvenlik birimleri tarafından sürdürülen mücadelenin etkin bir şekilde devam ettiğini belirterek, toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak gençliği ve toplumu tehdit eden bu sorunun çözülmesi noktasında tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini belirtti. Habertrak/Ferhat Akgün