DOLAR 32,2608 % 0.06
EURO 34,7902 % 0.02
GRAM ALTIN 2.405,53 % -0,16
ÇEYREK A. 3.933,04 % -0,16
BITCOIN 63.477,96 -0.255
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Uzman bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşti

Son Güncelleme :

21 Kasım 2020 - 10:44

Türk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği tarafından düzenlenen ve alanının en önemli toplantısı olan yıllık kongrelerin 17’ncisi, 16-18 Kasım tarihleri arasında çevrimiçi (E-Kongre) olarak gerçekleştirildi.

Yoğun Bakım 2020 “17. Ulusal Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Kongresi ve 9. Avrasya Yoğun Bakım Toplantısı” başlığıyla düzenlenen kongrede, yoğun bakımda sık karşılaşılan durumlar, tanı ve tedavilerin yanı sıra yoğun bakım alanındaki güncel gelişmeler ile çalışmalar ele alındı. Salgınla ilgili yaşanan son gelişmeler ve detayların da değerlendirildiği kongrede Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığında, “COVID-19’da Solunum Yetmezliğinin Yönetimi” başlıklı bir panel düzenlendi.

YENİ BİLGİLER HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Yerli ve yabancı, alanında uzman bilim insanlarının katkılarıyla gerçekleşen panelde, COVID-19 hastalarında gelişen ağır solunum yetmezliği nedeni ile ihtiyaç duyulan oksijen desteği, oksijenizasyonu artırmada kullanılan yöntemler, cerrahi işlem gerektirmeyen solunum destek sistemleri ile ventilasyon yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zühal Karakurt’un başkanlığında gerçekleşen oturumda, İtalya Bologna Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Yoğun Bakım Profesörü Stefano Nava “HFOT ve NIV Kime, Ne Zaman, Nerede?”, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Karabıyık “IMV Yolun Sonu Mu?”, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Defne Altıntaş “Dirençli Hipoksemi Yönetimi” ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Fatma Bodur Yıldırım “Permisif Hipoksemi” başlıklı çalışma ve sunumlarıyla kongreye katkı sundu. Haber Merkezi