DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.907,90 -0.239
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Vatandaşın talebi arttı

Son Güncelleme :

19 Ocak 2019 - 12:11

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Emine Ulutaş, keçiboynuzu özünün faydalarını anlattı.

Keçiboynuzu özünün hem çocuklar hem de yetişkinler için şifa niteliği taşıdığını belirten Ulutaş, kış aylarında vatandaşın talebinin daha da arttığını söyledi.

Tekirdağ’da soğuk geçen havaların ardından vatandaşların, bitki çaylarından daha çok keçiboynuzu özüne taleplerinin olduğunu dile getirdi.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Emine Ulutaş, keçiboynuzu özünün kalsiyum oranının yüksek olduğunu söyleyerek, faydalarını ise şöyle aktardı: “Özellikle kış aylarında herkesin tüketmesi gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarda büyüme ve gelişmeyi destekler. Astım, bronşit ve alerjik sorunlara karşı da koruyucudur. Aynı zamanda vücut direncini arttırır ve sigara kullananlar için balgam söktürücüdür” dedi.

Keçiboynuzu özü alırken kaliteli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Ulutaş, soğuk pres ifadesi kullanılan ürünlerden uzak durulması gerektiğinin de özellikle altını çizdi. Ulutaş, “Keçiboynuzu özünün soğuk pres ile elde edilmesi mümkün değildir. Düşük sıcaklıkta üretim yapılırsa oluşan maddede mikroorganizma üremesi olur. Ürün yararlı değil, zararlı hale gelmiş olur” ifadelerinde bulundu.

Habertrak/Özlem İnan