DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.017,40 1.267
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

“Yeni nesil çocuklar yeni nesil kütüphaneler”

Son Güncelleme :

28 Mart 2018 - 11:32

26 Mart -01 Nisan 54. Kütüphane Haftası sebebiyle Tekirdağ Namık Kemal Kütüphanesi’nde Vali Mehmet Ceylan’ın katılımıyla program düzenlendi. Vali Ceylan, Tekirdağ’a açılacak olan Kültür Merkezi’nde modern bir kütüphanenin kurulacağını ve yeni nesil kütüphane temasına uygun dizayn edilerek kullanıma sunulacağını kaydetti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Vali Mehmet Ceylan’ın konuşmasıyla devam etti. Programda konuşan Ceylan “Bugün burada kütüphane haftasının 54.’sünü burada icra ediyoruz. Umarım bu tür farkındalık amaçlı günler amacına ulaşır. Özellikle Kütüphane Haftası münasebetiyle asıl amaç olan kitaba, kütüphaneye ulaşım ve kitapla kütüphaneyle haşır neşir olma, bunu bizzat kullanma, kitabı okuma, kitaptan faydalanma açısından katkı sağlar diye düşünüyoruz. İl Müdürlüğümüz ve Kütüphane Müdürlüğümüzün de bu hafta içerisinde önemli etkinlikleri var. Özellikle çocukların okuma alışkanlığı edinmesi amaçlı ve tabi ki veliyle ve aileyle birlikte bu alışkanlığı sürdürmek amaçlı bir takım çalışmalar yapılacak. İnşallah faydalı ve verimli olur diye düşünüyorum.” Dedi.

“GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZI KİTAPLA BULUŞTURMALIYIZ”

Kültür Merkezi’nde yeni açılacak olan kütüphanenin yeni nesil kütüphanelerin temasına uygun olacağını belirten Ceylan “İlimiz açısından güzel bir kütüphanemiz var. İlçelerimizde de bu konuda bir sıkıntımız yok. Kütüphaneye talep de iyi. İnşallah yeni kültür merkezimizdeki modern kütüphanemiz de, yeni nesil kütüphanelerin temasına uygun olarak dizayn edilip daha etkin bir şekilde kullanıma açılacaktır. Çocuklarımızı; geleceğimizin teminatı olan bu neslimizi kitapla buluşturup, kitaptan faydalanmasını sağlarsak onların gelecekte daha başarılı, daha sorgulayıcı, daha çok fikir yürüten, nesiller olarak yetişmesine katkı sağlamış oluruz. Bu nedenle bizler veliler olarak onlara örnek olmalıyız.” Dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMALARI İÇİN ÖRNEK OLMALIYIZ”

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak açısından velilere ve okul idaresine büyük görev düştüğünü aktaran Ceylan “Çocuklarımız tabi ki teknolojiden yararlanacaklar ama teknoloji bağımlılığından kurtulmak amaçlı onların bir takım bilgileri ve hayat öğretilerini kitaplardan almalarını, milli ve manevi değerlerimizi geleneklerimizi, göreneklerimizi, kitapların onlara vereceği nasihatler sayesinde elde etmeleri onların hayattaki başarılarını daha da arttıracağını düşünüyoruz. Bu nedenle kütüphane haftası çok önemli ve anlamlı. Bu haftaların en iyi şekilde değerlendirilmesi ve ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan okuma alışkanlığının yetersizliğini böylece bir nebze de olsa önleyebilmek ve çocuklarımızın okumaya yönelik olarak onların yönlendirilmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu haftanın başarılı ve verimli geçmesini temenni ediyorum. Özellikle hepimiz akşamları yarımşar saat okuyarak hem kendimizi geliştirmek, hem örnek olma açısından önemli olacağını vurguluyorum.” İfadelerini kaydetti.

Program Eğitimci-Okuma Araştırmacısı Ferat Özen’in “Kitaplarla Kanatlanmak” konulu söyleşisi ile devam etti.

Özen’in söyleşisinin ardından yıl içinde en fazla kitap okuyanlara ödülleri verildi.

Program Yeni Kitaplar Sergisi’nin açılışı ile son buldu. Habertrak/Özlem İnan