DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.186,01 -1.922
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Yeni öğrencilere ilk ders rektörden

Son Güncelleme :

22 Ekim 2020 - 10:13

Trakya Üniversitesinin kompleks sağlık eğitimi içerisinde önemli bir yer tutan Sağlık Bilimleri Fakültesi, sanal ortamda yeni öğrencilerini ağırladı.

Her sene geleneksel olarak yüz yüze gerçekleştirilen oryantasyon eğitimleri ve ilk ders töreni, bu sene dijital platformda Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ ile akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

“KENDİMİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRİYOR VE YENİLİYORUZ”

“Bir insana candan daha önemli ne emanet edilebilir ki?” sorusuyla konuşmasına başlayan Dekan Prof. Dr. Sedat Üstündağ, “İşte sizler böylesi önemli bir emaneti yüklenmeye aday oldunuz. Mezun olduğunuzda sağlık sistemimizin önemli birer parçası olacaksınız. Asla yerinizde saymayın, sürekli kendinizi geliştirin, öğrenin, araştırın. Trakya Üniversitesi olarak sizlere oldukça gelişmiş imkânlar tanıyoruz. Kendimizi sürekli geliştiriyor ve yeniliyoruz. Akreditasyon çalışmalarımız bunun en güzel göstergesidir. Vatan, devlet ve millet sevgisi ile sizlere sağlanan imkânların karşılığını verin.” dedi.

“EDİRNE’YE, TRAKYA ÜNİVERSİTESİNE VE MESLEĞİNİZE HOŞ GELDİNİZ”

130’u uluslararası olmak üzere sağlık ordusunun 635 yeni neferini üç “hoş geldiniz” ile karşılayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; öğrencilere Edirne’ye, Trakya Üniversitesine ve mesleklerine “hoş geldiniz” dedi. Trakya Üniversitesi ve Edirne’nin tarihinden, misyonundan ve hedeflerinden bahseden Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu “Enstrümanı eşref-i mahlûkât olan bir mesleğe talip oldunuz. Bir hayatı kurtarınca tüm insanlığı kurtarmış gibi olacaksınız. Siz bir hastanızın derdini çözünce inanın Allah da sizin bir derdinizi çözecek.” dedi.

“KEŞİFLER, SORGULAMAKLA VE MERAKIN PEŞİNDE KOŞMAKLA OLUR”

En güzel ilacın tatlı dil ve güler yüz olduğuna dikkat çeken ve bu onurlu mesleği hakkıyla yapanların büyük hazinelere eriştiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilere bilginin sınırlarını zorlamaları tavsiyesinde bulunarak “Günümüzün imkânlarıyla artık bir konuda bilgi sahibi olmak çok kolay. Yeter ki siz bir konuda bilgi sahibi olmak ve uzmanlaşmak isteyin. Dağın zirvesine ulaşmak istiyorsanız göğü hedeflemelisiniz. Bu bilgi okyanusundan siz de payınızı alın. Hiçbir bilgiyi olduğu gibi kabul etmeyin. Sorun, sorgulayın. Keşifler, sorgulamakla ve merakın peşinde koşmakla olur. Birçok icat ve keşif sizlerin yaşlarındaki insanlar tarafından bulunmuştur. Neden sizlerin ismiyle anılan bir kanun, patent veya keşif olmasın? Bunu yapabilmek için ihtiyacınız olan tek şey çalışmak.” diye konuştu.

Haber Merkezi