DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.431,29 -1.035
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Yer gök tablo doldu”

Son Güncelleme :

06 Aralık 2019 - 14:20

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Habertrak’a yaptığı açıklamada Ekrem Eşkinat döneminde yapılan tablolarla ilgili bilgi verdi ve “Yer gök tablo ile dolu” diyerek tepki gösterdi.

Yüksel, tabloları koymaya yer bulunmadığını, her odaya tablo koymalarına rağmen depolarda 500’ün üzerinde tablonun bulunduğunu ve bunların korunmasının çok zor olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Neredeyse bütün odaları boya badana yapmak yerine tablolarla kapatacağız. Birçok odada bunu da denedik ancak gördüğünüz gibi tablolar depolarda çürümeye bırakılmış. Bunların hepsine para ödenmiş. Yazık günah değil mi?”

Tabloları en kısa zamanda müşteri çıkması halinde satışa sunacaklarına da vurgu yapan Yüksel, “bunlar devletin parası. Sanatçıya elbette destek verilmeli ancak böylesi büyük savurganlık olmuş biz zaten buradan aldığımız parayı yine sanatsal etkinliklere harcayacağız. Her şeyi ayarında yürütmeye çalışıyoruz.” Diye konuştu.

Tabloların son durumlarını Habertrak gazetesi İmtiyaz Sahibi Cenap Kürümoğlu’na gösteren Yüksel, “Bunları korumakla mükellefiz fakat işe yaramalarını istiyoruz. Bu nedenle geniş bir envanter çıkarıyoruz. En kısa sürede halkın satışına sunacağız. Şimdiye kadar heykeller dahil bu tablolara 4 buçuk milyon TL verilmiş. Halkın daha acil ihtiyaçları varken böylesi bir yatırımla ilgili olarak olayı halkımıza havale ediyorum. Takdir Süleymanpaşa halkınındır.” Değerlendirmesinde bulundu.

Habertrak/Özlem İnan