DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.030,01 -1.66
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“YERLİ ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ”

Son Güncelleme :

01 Nisan 2021 - 11:29

Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, gıda fiyatının sürekli artarken, etin fiyatının aynı kaldığını söyleyerek besicinin zarar etmeye devam ettiğini dile getirdi. 1 kilogram etin maliyetinin 43-44 TL olmasına rağmen, 40 TL’den kesim yapıldığını söyleyen Baykut, yerli üreticinin desteklenmesi gerektiğini, aksi takdirde üreticinin besi hayvancılığını bırakma noktasına geldiğini ifade etti.

“ETİN FİYATININ ARTMAMASI ÇOK MANİDAR”

Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, besi hayvancılığında yerli üreticinin zor günler geçirdiğini belirterek; “Her şeyin maliyeti artıyor. Yem fiyatlarının maliyeti zaten her hafta artıyor. Et fiyatları ise artmıyor. Besicinin giderleri, üretim maliyetleri artıyor. Et fiyatları şu an 40 TL civarında. Kesinlikle 45 TL olması gerekli. 1 kilogram etin şu anda 43 – 44 TL zaten üretim maliyeti var. 40 TL’ye kesim yapılması gerçekten zarar. Her şey artarken etin fiyatının artmaması çok manidar bir şey. “diye konuştu.

“YERLİ ÜRETİCİYİ DESTEKLEMEMİZ ŞART”

En azından ette giderleri karşılayacak bir fiyat artışının şart olduğunu dile getiren Birlik Başkanı Baykut; “Et fiyatının besicinin gider maliyetleri ile dengelenmesini istiyoruz. Çok fazla bir şey istemiyoruz ki. En azından üreticimiz zarar etmesin. Zarar ederse insanımız üretimi bırakır. Bugün ithal et getirebilirsiniz. Ama yarın bunun sonucunu bilemezsiniz. Yerli üreticiyi korumanız lazım. Doların Euro‘nun hali ortada. Her gün değişiyor. Yerli üretimi desteklemezseniz ithal etle nereye kadar götürebilirsiniz. Kesinlikle yerli üretici desteklenmeli. Büyük üreticinin değil, küçük üreticinin desteklenmesi gerek. Üreticinin köyde durmasını sağlayacaksın ki üretmeye devam etsin. Çok büyük 3000 başlık 4000 başlık büyük üreticiyi desteklersen küçük üreticiyi unutursan, küçük üretici yok olur.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek