DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.027,60 -0.644
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

YILLARDIR YAPILMAYAN GERÇEK OLUYOR

Son Güncelleme :

21 Ocak 2021 - 16:06

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin genişlemesi ve öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının kampüs alanında karşılayabilmeleri adına arazi bütünleştirilmesi ile NKÜ’nün Çorlu’ya yakışır bir kampüs alanına sahip olacağını dile getirdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin gelişimi adına yürütülen arazi bütünleştirme çalışması ile yeni eğitim öğretim alanları, sosyal tesisler, lojmanlar, kafeteryalar, yeşil alanlar artık hayata geçirilebilecek.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi rektörlüğünün Çorlu’da uzun yıllardan beri uğraş verdiği arazi bütünleştirme çalışması tamamlandı.

“ÇORLU’MUZA YAKIŞIR BİR KAMPÜS ALANI OLACAK”

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, uzun yıllardan beri arazi bütünleştirmesinin olmaması sebebiyle üniversitenin Çorlu Mühendislik Fakültesi kampüs alanında yeterli gelişme kaydedilemediğini belirterek, “Bugün itibariyle kampüs alanımız 773 bin 392 m2’likbir alanda toplanmıştır. Arazi bütünleştirmesi sayesinde yeni eğitim öğretim alanları, sosyal tesisler, lojmanlar, kafeteryalar, yeşil alanlar artık hayata geçirilebilecektir. Üniversitemize ve Çorlu’muza yakışır bir kampüs alanı oluşturulacaktır.” dedi.

Arazi bütünleştirilmesi ile Çorlu’da adeta yeni bir yaşam alanı oluşturulacağını söyleyen rektör Prof. Dr. Mümin Şahin; “Bütünleştirilmesi tamamlanan alanda; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi alanı, Rekreasyon Alanı, Konut Alanı, Konut ve Ticaret Alanı, Ticaret-Turizm Alanı, Millet Bahçesi, Anaokulu Alanı, Ortaokul Alanı, Lise Alanı, Hastane Alanı oluşturulacak.” diye konuştu.

Arazi bütünleştirme ilanını askıya çıkarıldığını ifade eden Rektör Şahin; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 25/12/2020 tarihinde onaylanan Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Kemalettin-Nusratiye Mahallesine İlişkin ‘ 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı’ ve ‘ 1/1.000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’ 12/01/2021 tarihinde Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce askıya çıkarıldı.” ifadelerini kullandı.

“ÇORLU DAHA İYİ HİZMET SUNABİLECEK BİR KAMPÜSÜ HAK EDİYOR”

Arazi bütünleştirmesi ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin sosyal alanları ile birlikte tam bir kampüs haline dönüştürüleceğini ifade eden Rektör Şahin; “Çorlu ilçesinin nüfusu, yaşanan sanayileşme süreciyle birlikte hızlı bir şekilde göç alarak artmıştır. 2019 yılı nüfusu 270,944 kişi olan ilçenin 2023 plan nüfusu, 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında 600.000 kişi olarak belirlenmiştir.  Bu durumda kentin nüfusunun, yaklaşık 5 yıllık sürede, mevcut nüfusunun 2,5 katına çıkacağı öngörülmektedir. Bu sebeple Çorlu ilçemiz üniversitemize ait çok daha büyük, sosyal tesisleri olan halkına daha iyi hizmet sunabilecek bir kampüsü hak etmektedir. Planlama alanında üniversitemiz için ayrılmış alan 773 bin 392 m2’dir. Bu da mevcut alanın yaklaşık %39’una karşılık gelmektedir.  Üniversite alanında Emsal=1.50 Yen çok=6 kattır.  Üniversite alanında emsal, rekreasyon alanı da dahil edilerek hesaplanmaktadır. Planlama alanında toplamda 520,326 m2 sosyal açık ve yeşil alan bulunmaktadır. Planda yer alan rekreasyon alanı üniversitemiz alanına komşu olarak yer almaktadır.”

 SOSYAL TESİSLER HAYATA GEÇİRİLECEK

“Yüksek öğretime hizmet vermek üzere kamuya veya gerçek veya tüzel kişilere ait; açık ve yeşil alan ihtiyacı başta olmak üzere, eğlence, dinlenme, piknik ihtiyaçlarının karşılanabildiği, günübirlik kullanıma yönelik olarak hizmet veren büfe, yemekhane ve spor alanları vb. tesisler alacaktır.  Millet bahçeleri; halkı doğa ile buluşturan, rekreatif gereksinimleri karşılayan, afet anında kentin toplanma alanları olarak da kullanılabilecek büyük yeşil alanlardır.  Planlama alanında millet Arazi toplulaştırması ile yeni eğitim öğretim alanları, sosyal tesisler, lojmanlar, kafeteryalar, yeşil alanlar artık hayata geçirilebilecektir. Üniversitemize ve Çorlumuza yakışır bir kampüs alanı oluşturulacaktır. Uzun yıllardan beri arazi bütünleştirmesinin olmaması sebebiyle Üniversitemiz ÇMF kampüs alanımızda yeterli gelişme kaydedilememiştir. Bugün itibariyle kampüs alanımız 773.392m2 ‘lik bir alanda toplanmıştır. Bu sayede yeni eğitim öğretim alanları, sosyal tesisler, lojmanlar, kafeteryalar, yeşil alanlar artık hayata geçirilebilecektir. Üniversitemize ve Çorlumuza yakışır bir kampüs alanı oluşturulacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Rektör Şahin, arazi bütünleştirme çalışmalarına katkı sağlayan Çevre Şehircilik Bakanlığı’na, Tekirdağ İl Müdürlüğü’ne Çorlu Belediyesi’ne ve TOKİ yetkililerine de teşekkürlerini iletti.

Habertrak/Serhat Yeşilipek