DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.838,04 0.155
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Yüksel güven tazeledi

Son Güncelleme :

05 Şubat 2018 - 11:01

‘15 yılda 15 milyar yatırım’

Başbakan Binali Yıldırım, Tekirdağ 6. Olağan İl Kongresi’ndeki konuşmasında, Türkiye’nin yarının bugünden daha güzel olacağını söyledi. Bunun için daha çok çalışıp vatandaşa daha çok hizmet götüreceklerini kaydeden Yıldırım, “Yollarını da yapacağız, gönüllerini de kazanacağız.” diye konuştu. Tekirdağ’a son 15 yılda yapılanların ortada olduğunu kaydeden Yıldırım, “15 yılda sevgili kardeşlerim tam 15 milyar yatırım yaptık, helali hoş olsun. Tekirdağ daha fazlasını hak ediyor.” ifadelerini kullandı.

ERGENE’Yİ TEMİZLİYORUZ

Tekirdağ’da yükseköğretimde bir çığır açtıklarını kaydeden Yıldırım, 2006 yılında açılan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin öğrenci sayısının bugün 35 bini aştığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Üniversiteye bir de teknoloji merkezi kurduk. İlk ve orta öğretimde gelecek yılların ihtiyacı olan tam 49 yeni okul yapıyoruz. Ergene Havzası Projesi’yle Trakya Bölgesi’nde çevre kirliliği tamamen ortadan kalkacak. 13 adet ileri atık su arıtma tesisini yapıp hizmete aldık. Bunun 6’sı da Tekirdağ’da. Hani nerede CHP’li belediyeler, nerede? Kapıdan girerken bana şikayet ediyorlar, Muratlı’da, Çorlu’da yollar yapılmıyor, araçların ön takımını üç ayda bir değiştiriyoruz diye vatandaş şikayet ediyor. Fazla şikayete lüzum yok, önümüzde az bir zaman kaldı, yapılacak iş kökten temizlik yapmak. Başka türlü işin üstesinden gelinmez.”

4 YENİ HASTANE YAPTIK

Tekirdağ’a 4 yeni hastane hizmete aldıklarını, şimdi de dev bir şehir hastanesi yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, “Bedeli 715 milyon. Helali hoş olsun. Bu ay sonunda hastanenin yapımına başlıyoruz, değil mi Ahmet Bey?” diyerek Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a sordu. Yıldırım, “İnşallah şehir hastanesine ilk kazmayı da ay başında vuruyoruz.”diyerek sözlerine devam etti.

Tekirdağ’da 2003’te sadece 85 kilometre bölünmüş yol olduğunu kaydeden Yıldırım, “Şimdi ne kadar? 328 kilometre bölünmüş yol yaptık. Şimdi oto yol da yapıyoruz. Çanakkale 1915 Köprüsü ve otoyoluyla beraber inşaatına başladık. Bu yol ve köprü bittiğinde Tekirdağ’ın Çanakkale’nin Edirne’nin ve Kırklareli’nin hatta Balıkesir’in, İzmir’in Manisa’nın turizmde ticarette önü açılacak, daha da gelişecek.” dedi.

BARAJ MÜJDESİ

Tarımda toplulaştırma çalışmalarına son sürat devam ettiklerini kaydeden Yıldırım, “Çiftçilerimize 15 yılda desteği bu bölgede tam altı kat arttırdık. Önümüzdeki aylarda yeni müjdelerimiz olacak. Buraya ayrıca diğerlerine ilave olarak ‘Üzüm Teknoloji Araştırma Merkezi’ de kuruyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Sulama yatırımlarını daha da hızlandırıyoruz. 7 baraj, 35 gölet, 29 sulama tesisi süratle tamamlanıyor. Sulama yatırımlarıyla Tekirdağ’ı evelallah şaha kaldırıyoruz. Tekirdağ’ın bereketli topraklarına bereket katıyoruz.” dedi.

Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı: “Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki; hiçbir vatandaşımızı, hiçbir şehrimizi, hiçbir bölgemizi bir diğerinden ayırt etmiyoruz. Biz Kürt, Çerkez, Laz, Roman, göçmen demiyoruz. Biz bütün çeşitlerimiz ve unsurlarımızla bir milletiz. Ayrılıklarımız bizi bölen değil bizi zenginleştiren değerlerimizdir. Bütün vatandaşlarımızın birinci sınıf olduğu tek Türkiye’yi savunuyoruz. Bu inançla her şehrimize, her vatandaşımıza ulaşıyor, hizmetlerini yerine getiriyoruz. Edirne’den, Tekirdağ’dan, Kırklareli’den bütün Anadolu’ya muhabbetle uzanıyoruz. Ülkemizi ortak bir ruh olarak, ortak bir beden olarak düşünüyor ona göre çalışıyoruz. Kaderimiz birdir bizim. Bunu en iyi siz bilirsiniz. Tekirdağ bilir.

2019 ÇAĞRISI

Önümüzdeki 2019 seçimlerine Tekirdağ AK Parti teşkilatları hazır mıyız? Koşar adımlarla yerel yönetimlerde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, milletvekilliği seçimlerinde yeni bir zafere imza atacak mıyız gençler. Kapı kapı dolaşmaya, her bir hemşehrimizi kucaklamaya hazır mısınız? İnşallah bu gayretle Tekirdağ’ı hak ettiği yarınlara birlikte taşıyacağız. Allah yolumuzu açık etsin. Kongremiz Tekirdağımıza ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Göreve gelecek il başkanımız ve kadrolarına da üstün başarılar diliyor, bugüne kadar bu kutlu davaya hizmet eden bütün kardeşlerime de şükranlarımı sunuyorum.”

Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti 6. Olağan Tekirdağ İl Kongresi’nde Cüneyt Yüksel başkanlığındaki yeni il yönetimi belli oldu.

İL YÖNETİMİ BELLİ OLDU

Cüneyt Yüksel başkanlığındaki Tekirdağ il yönetiminde, Adnan Sungur, İlker Subaşı, Atamer Örü, Atilla Melik Şengül, Aytaş Eriz, Barış Kıyar, Batuhan Kayın, Bayram Başelma, Beste Emre Güngör, Bülent Can, Cem Fitoloğlu, Cengiz Uysal, Cenk Erol, Emine Kaya, Emrah Aydoğdu, Ercan Dilsiz, Ercan Pehlivan, Ercan Üçel, Fatih Cin, Fatih Kayı, Filiz Yazıcı, Gökay Gök, Gökhan Saygı, Güler İncehasan, Hakan Arıcılar, Hasan Alp, Hasan Berkan Son, İlker Öz, İsmail Polat, Kaan Çelik, Kenan Akagündüz, Merve Yavuz, Mestan Özcan, Mithat Seda, Nusret Mandacı, Murat Destereci, Mülahim Kuru, Özkan Sobacıoğlu, Pınar Bolca, Ramazan Karadeniz, Saniye Tozar, Seçkin Gün, Senahi Dereli, Şahin Umur, Şenol Gönüldaş, Şule Akyüz, Tevfik Keskin, Yıldız Filiz ve Zeki Çalışkan yer aldılar.

Yeni yönetimde yedek yönetim kurulu üyeliklerinde ise Nusret Esen, Mesut Güner, Sevcan Garip, Raşit Kubilay, Ali Doğan, Serdar Ürken, Sedat Güner, Şevket Yatman, Sabiha Özmolla, Helmi Alpaslan, Hakan Yosmaoğlu, Fatih Çınar, Mehmet Gözütok, Dilşah Korkmaz, Kamil Kocaağlar, Hasan Köseler, İdil Birsen, Nurettin Karanfil, İlker Erkmen, Vildan Yılmaz, Uğur Işık, Özkan Engin, Zafer Bektaş, Yurdagül Aydın ve Selami Şılga bulunuyor.

İl Demokrasi Hakem Kurulu’nda, Efrahim Balım, Münür Kılıç, İrfan Kıran, İl Disiplin Kurulunda İlhan Saltık, Eşref Sadık Ergene, Ethem Çetin, Hakan Güner, Hüseyin Bilecen isimleri yer alırken Büyük Kongre Delegeleri olarak da Cüneyt Yüksel, Nesibe Ünal, Cem Karaca, Çiğdem Koncagül, Sevda Tığ, Mestan Özcan, Kerim Atalay, Hüseyin Uzunlar, Abdullah Öge, Salih Bezgin, Hamdi Sarıer ve Gökhan Şentürk yer aldılar.Habertrak/Ferhat Akgün