DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.339,19 -1.066
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Yüksel’den büyük hedef

Son Güncelleme :

03 Eylül 2020 - 13:56

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, göreve geldiği 15 ay içerisinde, CHPli eski belediye başkanı Ekrem Eşkinat’ın beş yılda yaptığı toplam asfaltlama çalışmalarının yarısına ulaştıklarını kaydetti.

Süleymanpaşa’nın tüm mahallerinde asfalt çalışmalarının aralıksız sürdüğüne dikkat çeken Yüksel, “Ekrem Eşkinat döneminde bin 500 metrekare yol yapılmış. Biz ise 750 bin metrekare yol yaparak onların yaptıkları toplam yolun yarısını 15 ayda bitirmişiz. Şu ana kadar yaptığımız toplam yol uzunluğu da 125 bin kilometre.” Dedi.

“HEDEFİMİZ 2 MİLYON METREKARE YOL YAPMAK”

Yüksel, Süleymanpaşa Belediyesi olarak 2 milyon metrekare yol yapmayı hedeflediklerine işaret ederek “Belediye başkanlığımızın 16. ayı doldu. Sadece bu sene 50 bin ton asfalt serdik. 50 bin metrekareden fazla da ihalesi var. Sadece Karacakılavuz’da 20 bin metrekare taş yaptık. Toplam 2 bin 600 bin kilometrekare yol ağı olan bir belediyede neredeyse şehrin her yeri toprak tarla yeri gibi olan bir yerde çalışıyoruz. Bizim hedefimiz 2 milyon metrekare yol yapmak. Kilometre uzunluğunda 3 metre de bir yol, 10 metre de 20 metre genişliğindeki de bir yol. Kilometre bu işin tek başına bir karşılığı değil. Metrekare olarak hesaplamak gerekir” diye konuştu.

“PAZARTESİ AKŞAMI BAŞLADIK, ÇARŞAMBA SABAHI BİTİRDİK”

Yüksel, Köprübaşı Mevkii’ndeki yol çalışmalarını bir gün içinde bitirdiklerine vurgu yaparak “Dün gece saat 02.00’a gelirken ben Köprübaşı’ndan çıkıyordum. Alışveriş merkezinin önünden Aydoğdu Mahallesi’ne çıkan yol çok kötü durumda. Aydoğdu bayırı çok kötü durumda. O hat üzerinde komple çalışıyoruz. Pazartesi günü gecesi gelip Salı gecesi oradan çıkabilecek bir belediye var mıydı bu güne kadar? Herkes elini vicdanına koyarak cevap versin buna. Köprübaşı Mevkii’nden Engelsiz Park’a kadar en az 10 bin metrekare alan. Köprübaşı Mevkii’ni bir günde tamamlayacak bir belediye başkanı tanıyor musunuz? Pazartesi akşamı girdik. Çarşamba günü sabahı trafiğe açıldı. Buradan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na da teşekkür ediyorum. Gece ekiplerini o gönderdi. Sadece siyasi göz ile bakan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum: Kıskanma olabilir ama güzel işler yapıyoruz. Kalbinizden de Allah razı olsun geçtiğini biliyorum.” Dedi.

“YAPTIKLARIMIZA ŞOV DEMEK BİRAZ YANLIŞ OLUR”

“Şehrin trafiğini kilitlememek için bu kadar yoğun bir tempo ile çalışılan bir şehirde, yaptıklarımıza şov demek biraz yanlış olur.” Değerlendirmesinde bulunan Yüksel, “Bugün itibariyle Kumbağ-Gündal’ın olduğu alanda asfaltlama çalışmaları tamamen bitti. TESKİ’yi bekliyoruz. Derenin hemen boyunda bir park adamız kaldı. Kumbağ’da dereden hemen sonraki alan bitti. Barbaros’ın 4’te ikisini toparladık. Karacakılavuz’un tamir ve diğer yeni yapımları bitti. Banarlı’nın bitti. Eski Cami- Orta Cami, Çiftlikönü ve Çınarlı Mahalleleri’nin ana arterlerini temizledik. 100. Yıl Mahallesi’nin tarla yolu şeklinde olan yollarını bitirdik. Bizim en az daha bir milyon metrekare daha yola ihtiyacımız var ama bunu da bu döneme yetiştirme şansımız yok. İki dönemdir çalışabiliyoruz biliyorsunuz.” İfadelerini kaydetti.

“BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ DE OYUNUN İÇİNDE OLMALI”

Belediye meclis üyelerinin de kendileri ile aynı yoğun tempoda çalıştıklarına değinen Yüksel, “Belediye Meclisi arkadaşlarımız normalde vatandaş ve belediye arasında köprü vazifesi görür ama masanın öbür tarafına geçmeyen meclis üyeleri vatandaşı iyi anlayamıyor. Ben belediye başkanlığında da il başkanlığında da bunu yaşadım. Ben aday olduğum günden beri kafamdaki taslakta belediye meclis üyelerinin oyunun içine girmesi gerektiğini ve arka plan olarak seçim yaparken ne iş yapabileceklerini biliyorum. Ben kendi belediye meclis üyelerimin bana hangi alanda yardımcı olabileceklerini bildiğim için ben şu anda doğrudan belediye meclis üyesi arkadaşlarımla bu işi yürütebiliyorum. Bütün bölge belediye başkanlarına da tavsiyem belediye meclis üyelerini oyuna sokmaları.” Şeklinde konuştu.

“HEMEN HEMEN BÜTÜN MAHALLELERE GİRDİK”

Hemen hemen her mahallede asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini belirten Yüksel, sözlerini şöyle noktaladı: “Halk zaten yaptıklarımızın farkında. Hemen hemen bütün mahallelere girdik. Ama bugüne kadar kaç kere Bahçelievler Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi, Zafer Mahallesi veya Aydoğdu’ya girildi. Halk bunun farkında. Toplamda metrekare hesabı ile Ekrem Eşkinat döneminde bin 500 metrekare yol yapılmış. Biz ise 15 ayda 750 bin metrekare yol yaparak onların yaptıkları yolun yarısını bitirmişiz. Şu ana kadar yaptığımız toplam yol uzunluğu da 125 bin kilometre.”

Habertrak/Özlem İnan