DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.730,01 -2.223
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Yüksel’den su zammına tepki

Son Güncelleme :

25 Mayıs 2019 - 12:59

 

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin su fiyatlarına yüzde yirmi oranında zam yapmasına tepki gösterdi.

Yüksel, “Elektrik faturaları ile su faturaları aynı gelmeye başladı. Hatta su faturaları, elektrik faturalarını geçmeye başladı. Fakat Süleymanpaşa’nın diğer ilçelere göre şöyle bir özelliği var; Naip Barajı. Süleymanpaşa artık eskisi gibi Muratlı’dan sondajlarla su getirmiyor. En azından yarısı Naip’ten karşılanıyor. Dolayısıyla su bedellerinin gerçekçi bir şekilde, ödenilebilir bir boyuta getirilmesini talep ediyoruz.” Değerlendirmesinde bulundu.

“BU RAKAMLARI ÖDENEBİLİR BİR ŞEKİLDE BELİRLEYİN”

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca her akşam ayrı bir mahallede düzenlediği Gönül Sofrası, geçtiğimiz akşam da Kumbağ Mahallesi’nde kuruldu.

İftar programında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Biliyorsunuz Belediye Meclis toplantısında TESKİ’de CHP’nin on tane eli kalkıyorsa bizim üç tane elimiz kalkıyor. Ama merak etmeyin bu kardeşiniz bağırdığında sesi çok çıkar. Sıkıntı ise şu; abonelikleri yapamadığımız için bu konu ile ilgili yollarda problem yaşıyoruz. Nasıl bir problem yaşıyoruz? Biz o yolların taşını hızlı bir şekilde döşediğimizde, yarın aboneliği yaptırdığımızda, atık su bağlantısı için o yollar tekrar kazılması gerekecek. Aynı çileyi bir daha çekmek zorunda kalacaksınız. Dolayısıyla TESKİ ile bu konuyu görüşmeye devam ediyoruz. Kadir Başkan’a da bunu iki defa ilettim. Pazartesi günü bir daha ileteceğim. Elinizi vicdanınıza koyun. Bu rakamları ödenebilir bir şekilde belirleyin. Kumbağ halkı zaten bu bedelleri ödeyecek. Biz de yolumuzu yapalım. Biz de bu çile bitsin istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“SU FATURALARI ELEKTRİK FATURALARINI GEÇMEYE BAŞLADI”

Yüksel, su faturalarının elektrik faturalarından daha yüksek gelmeye başladığını ifade ederek şunları kaydetti: “Bir önemli konu daha var. Biliyorsunuz TESKİ suya yaklaşık yüzde yirmi beşe oranla zam yaptı. Çok ciddi bir oranda zam yaptı. İstanbul’da su bedelleri yüzde yirmi beş düşürülürken, maalesef Tekirdağ’da su bedelleri yüzde yirmi beş pahalandırılmaya başlandı. Bu konuyu pazartesi günü tekrar gündeme alacağız. Çünkü elektrik faturaları ile su faturaları aynı gelmeye başladı. Hatta su faturaları, elektrik faturalarını geçmeye başladı. Biliyorsunuz Süleymanpaşa’nın diğer ilçelere göre şöyle bir özelliği var; Naip Barajı. Süleymanpaşa artık eskisi gibi Muratlı’dan sondajlarla su getirmiyor. En azından yarısı Naip’ten karşılanıyor. Dolayısıyla bu bedellerin, su bedellerinin gerçekçi bir şekilde yani ödenilebilir bir boyuta getirilmesiyle ilgili bir talebimiz var. Ben bu konuları siyaset yapmak için söylemedim. Maalesef Kumbağ’da kulağıma geliyor bu otobüs meselesi konusu ve yollar ile ilgili gönlünüz rahat olsun. Onlar yapsalar da yapmasalar da biz sözümüzün arkasındayız.”

“KUMBAĞ’LI HEMŞERİLERİMİZİ FESTİVALE BEKLİYORUZ”

Kumbağ’ı yaşanabilir bir hale getirme hedefi taşıdıklarının altını çizen Yüksel, “Bu yaz bizi burada çok göreceksiniz. İşimizin başında olacağız. Malum sizde biliyorsunuz. Ramazan’dan hemen sonra Tekirdağ’da Kiraz Festivali var. Ben de Tekirdağ’ın Çanakçı Köyü’nün bir çocuğu olarak, festival daha güzel olsun istedik. Çünkü; Kiraz Festivali 55 yıldır yapılıyor. Bu festival bizim için biraz daha önemli olsun istedik. Ciddi bir mesai harcıyoruz. Ayın 6’sında Kiraz Festivali başlıyor. Yalnız ayın 5’inde bizim yerel sanatçılarımızın da sahneye çıkacağı bir konserlerimiz olacak. Bayramın üçüncü günü, Kiraz Festivali’nin birinci günü olacak. Ayın 6-7-8 ve 9’u Kiraz Festivalimiz sahilde olacak. Bütün Kumbağlı hemşerilerimizi bekliyoruz. Ben bugün bir teşekkürü de aramızda gördüğümüz basın mensupları var. Her birine teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Onlarda Tekirdağ’ın gelişmesiyle ilgili çok ciddi anlamda emek ve zaman harcıyor. Eleştirilerini Tekirdağ’ın iyi olması noktasında yaparak, bize sahip çıkıyor.” Şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan