DOLAR 32,2611 % 0.03
EURO 35,2303 % 0.21
GRAM ALTIN 2.525,19 % 0,98
ÇEYREK A. 4.128,68 % 0,98
BITCOIN 67.121,93 0.018
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Yurt: “Basın toplumu canlı tutar”

Son Güncelleme :

26 Temmuz 2018 - 10:48

Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, yaptığı açıklamada: “Savaşta ve barışta, dünyanın dört bir yanında en zor görevi yapan meslek gruplarından birisinin de gazetecilerdir” dedi.

Gazeteciler gece gündüz, yaz kış demeden haber niteliği taşıyan her bir olayı takip ederek toplumu bilgilendirdiğini ve toplumun her türlü olaydan haberdar olmasını sağladığını kaydeden Yurt, “Dünya kanallarının çeşitliliğinin artması haberdar olma ihtiyacını hem artırmış, hem de kolaylaştırmıştır. Her insan için olan bitenden haberdar olma yeme içme gibi hayati önem arz eder olmuştur. Saat geçmeden yenilenen haberleri takip edememek gündemden kopmak, dünyayı, gelişmeleri takip edememek anlamına gelir olmuştur. Gazetecilik mesleği bu yönüyle toplumu canlı tutar, gündem oluşturur, birlik ve beraberliğimize katkı sağlar.” değerlendirmesinde bulundu.

BASIN HER TOPLUMUN OLMAZSA OLMAZIDIR”
“Basın, dünyanın her tarafında toplumu etkileme açısından dördüncü kuvvet olarak kabul edilir. “yorumunda da bulunan Yurt, sözlerine şöyle devam etti: “Basının reklam, bilgilendirme, alışkanlık değiştirme, algı oluşturma gibi konularda gücü yüksektir. Bağımsız ve etik ilkelerine uygun hareket eden gazeteciler ve basın her toplumun olmazsa olmazıdır.”

“BASIN MİLLİ BİRLİĞİN SAĞLANMASINDA ETKİN ROL OYNAMIŞLARDIR”
Yurt mesajının son bölümünde de “Ülkemizde de gazeteciler ve basın ülkemizin ve halkımızın gelişimine önemli katkılar sağlamışlardır. Özellikle Kurtuluş Savaşı, 15 Temmuz darbe girişimi gibi kırılma anlarında halkımızı zamanında ve doğru bilgilendirerek milli duyguları harekete geçirme ve milli birliğin sağlanmasında etkin rol oynamışlardır. Kısıtlı imkanlarla fedakar bir şeklide toplum hizmetinde çalışan gazeteciler ve basının 24 Temmuz Bayramını kutluyor, bu yolda şehit olan gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum.”   değerlendirmesine yer verdi. Habertrak/Deniz Altuntaş