DOLAR 32,1768 % -0.14
EURO 34,8718 % -0.24
GRAM ALTIN 2.443,56 % -0,04
ÇEYREK A. 3.995,22 % -0,04
BITCOIN 61.236,00 0.519
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

 Zabıta, çocukların önünde esnafla tartıştı

Son Güncelleme :

06 Nisan 2018 - 15:35

Vatandaş korkuyla izledi

Son günlerde Tekirdağ Süleymanpaşa sahilinde satış yapan seyyar esnafa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi zabıta birimleri müdahale ediyor.

Yapılan müdahalenin amacının; sahilde izinsiz satış yapan seyyar esnafın önüne geçerek bir düzen sağlamak olduğu belirtiliyor.

Yapılan çalışmalar neticesinde sahilde izinsiz satış yapan seyyar satıcıların, materyalleri ellerinden alınıyor.

ÇOCUKLARIN ÖNÜNDE TARTIŞMA

Geçtiğimiz gün çocuk parkında elinde simit tablası olan bir seyyara, müdahale etmek isteyen zabıta birimleri ve seyyar esnaf arasında tartışma çıktı. Elindeki simit tablasını zabıtaya vermek istemeyen seyyar esnafın, elindeki simit tablası bir anda düştü simitler yerlere saçıldı.

Çocuk parkında yaşanan olayı çok sayıda vatandaş korkuyla izledi. Olayın patlak vermesiyle başlayan bağrışmalardan panikleyen vatandaşlar, çocuklarını almak için parka koştu. Seyyar esnaf ile zabıta arasında yaşanan ‘satarsın, satamazsın’ tartışması bir anda büyüdü. Esnafın bir yakınının da tartışmaya karışmasıyla ortalık bir anda savaş alanına döndü. Yaşanan karmaşa gözlerde ve yüreklerde korkuya neden oldu.

VATANDAŞ ZABITAYI KINADI

Olayın görgü tanığı vatandaşlar; “Böyle bilinçsiz müdahale olmaz olsun. Bizler bir anda ne olduğunu anlamadık. Kavganın ortasında çocuklarımızla kala kaldık. Biz onlara dünyayı güzel anlatmak için evde sesimizi bile yükseltmezken onların oyun alanında bu şekilde karmaşaya sebep olanları kınıyoruz” dediler.

ZABITALARA İNSAN İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ VERİLMELİ

Konu hakkında konuşan Hasan Fidan isimli bir vatandaş; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi zabıta birimi çalışanlarının esnafa farklı şekilde konuştuklarını duydum. Bir kısmı ‘gezerek satabilirsin’ derken, bir kısmı da ‘satamazsın’ demesi sebebiyle tartışma büyüdü.  Bu sebeple seyyar esnafta çılgına döndü. Benim kanımca zabıta birimlerimiz insan ilişkileri ve toplumsal olaylara müdahale konusunda tam donanımlı değiller. İçlerinde olan asker kökenli zabıtalar verdikleri talimatlar dinlenmeyince çok sinirleniyorlar. Bu da olayın büyümesine neden oluyor. Bir kere çocuk parkında bu müdahalenin yapılması yanlış. Bunu bile düşünmüyorlar.”dedi.

“ZABITA SİZİN YÜZÜNÜZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a seslenen vatandaşlar; “Zabıta sizin yüzünüz. Eğer onlar halka korku verir, esnafa iyi davranmazlarsa sizin hakkınızda kötü intiba bırakırlar. Onlar seçimde aday olmayacaklarından çoğu şeyi umursamıyor olabilirler. Ancak sizler seçilmişler olarak, bu duruma müdahale etmelisiniz. Onları uyarmalı ve bir düzene girmeleri için istikrarlı idare etmelisiniz.”dediler. Habertrak/Timuçin Çınar