DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.977,99 0.03
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

“ABE GELİN CİĞERİMİZİ YİYİN”

Son Güncelleme :

12 Mayıs 2022 - 13:16

“Edirne Belediye Bandosu ve Edirne ciğerci esnafı Türkiye’nin en lezzetli, en eğlenceli festivallerinden biri olan 10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali’ne eğlenceli bir davet gerçekleştirdi.”

Edirne’nin Vatandaş Gazetesi’nin manşeti de büle.

Büle olduğu için de bize enteresan geldi ve sütunlarımıza aldık ve de duyurusunu yapıyoruz.

“Edirne’ye gel ciğerimi ye.” sloganıyla yapılan festival, 13-14-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Festivalde tam 1,5 ton çiğer dağıtımı yapılacak.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan davetle ilgili olarak,Selimiye Meydanı’nda buluşan ciğerci esnafı, Edirne Belediye Bandosu’nun çaldığı” tava ciğer türküsü “ ve “müzik eşliğinde” oyun oynayarak, hem ciğer ikramında bulundu hem de festivale tüm dünyayı davet etti.
Bilindiği gibi,pandemi nedeniyle 2 yıldır ara verilen  10 . Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali,bu yıl daha da coşkulu kutlanacak gibi.

Edirne’nin güzide ciğer ustalarının kendi elleriyle pişirdikleri ciğerleri katılımcılara ikram edecekleri “kehribar gibi sarısı ve kelebek kadar hafif olan bu tava ciğeri”ni yemek için istikamet Edirne!…

RÜZGAR SANTRALLERİ…

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yenilenebilir enerji ve bilhassa Rüzgar Enerji Santralleri konusu masaya yatırıldı.

“Rüzgar bizim kaynağımız. Güneş bizim kaynağımız. Neden bu kaynakları kullanarak enerji üretmeyelim?” ifadeleri kullanılırken, “Rüzgar enerjisinin önemi daha da artıyor” yenilenebilir enerjinin önemi artıyor değerlendirmesinde bulunuldu.

Eskiden projeleri gerçekleştirirken yurt dışından uzmanlar getirilerek yaptırıldığına da vurgu yapılırken,şimdi Türk mühendislerin yurt dışında görevlendirilmeye başlandığına ve sadece teknik işlerden değil Türkiye enerji sektöründe de yetenek ihraç eden bir ülke haline geldiğimize dikkat çekildi.

Tekirdağ olarak yetenek ihraç eden teknik elemanlarımızın Tekirdağ’da da yer almalarını bekliyoruz.