DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.970,00 6.729
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Ak Parti’de istifa ordusu

Son Güncelleme :

22 Nisan 2024 - 15:14

Ak Parti’de istifa ordusu

 

Ak Parti’nin 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimlerde yenilgi alması,partiden kaçışları getirdi.

Tekirdağ Ak Parti’de yenilginin sorumlusu aranırken,yerel yöneticiler,sorumlunun genel merkez yöneticileri olduğunu belirtiyorlar.

Ak Partili bir kaynak,”biz seçim listelerini ne gördük,ne de duyduk. seçilecek adayları,sıralamaları genel merkez gönderince haberdar olduk” diyerek kendilerini savunurken,genel merkezden bir heyetin nisan sonunda Tekirdağ’a geleceği ve savunma isteyeceği belirtiliyor.

Ak Parti’den yüzlerce istifanın parti yöneticilerinin önüne geldiği,partide huzurun kalmadığı ve yöneticilerin diken üstünde olduğu konuşulurken,yönetimlerin değişme sinyallerinin de alındığına vurgu yapılıyor.

Genel merkezin, sorumluluğu, yerel yönetime yıkma görüşünde olduğuna da işaret edilirken,”sorumluluğun büyük bölümünün genel merkezde olduğunda bileşildiğine de” dikkat çekiliyor.

Öte yandan ittifakta dağılma konusunun da gündeme geldiği belirtilirken,belediye meclislerinde Tekirdağ MHP İl Başkanı  Süleyman Fethi Şirin,herhangi bir talimatın gelmediğini belirtse de   MHP’nin bağımsız hareket edeceği de gelen haberler arasında yer aldı.

Bu arada CHP,kapılarını geniş bir yelpazeye açma kararı alacağı,eski küskünlerini partiye davet edeceğini de altı çizildi.

CHP’de eski partililere af çıkacağı,partiye dönüşün sağlanacağı da önemli haberler arasında kendisine yer buldu.

Siyasette seçmenin mesajları yavaş yavaş okunuyor.