DOLAR 32,2695 % 0.03
EURO 34,7041 % -0.08
GRAM ALTIN 2.403,61 % 0,14
ÇEYREK A. 3.929,91 % 0,14
BITCOIN 62.942,29 -0.48
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

GÜVENLİ GIDAYA ULAŞABİLİYOR MUYUZ?

Son Güncelleme :

04 Ekim 2022 - 14:10

 

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda kurulan ekipler,harekete geçti.

İlk olarak pazarları hedeflerine alan ekipler,burada inceleme ve denetim yaptı. pazarlarda “sahte ürün” denetimi yapıldı.

Sadece onlar mı yaptı bu denetimleri?

Elbette hayır.

Komplike bir denetim bu.

Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Polis ve Zabıta ekipleri, açık alanlarda satışa sunulan ürünleri kontrollerden geçirdi.

Peki Tekirdağ’dakiler ne yapıyorlar?

Bilen yok.

Tartılar kontrol ediliyor mu?

Teraziler halkın görebileceği bir yerlere konuyor mu?

Etiketlerdeki fiyatlar okunaklı mı?

Küçük rakamlar kullanılarak kuruş kazığı atılıyor mu?

Deterjan, sıvı yüzey temizleyicileri, sıvı sabun, hava aromatize edici ürünler, parfüm, çeşitli sıvı yağlar ile çeşitli gıda ürünler,denetleniyor mu?

Vatandaşlar,güvenli gıdaya ulaşabiliyor mu?

Kim kontrol edecek?

Burası Tekirdağ,emekliler cenneti.

En yaşanılabilir 4.şehir.

Yaşayın gitsin!

 

DUYUNCA ŞAŞIRDILAR

Edirne Valiliğinin destekleriyle kurulan Şehir Gönüllüleri Vakfının Karaağaç Gölgesinde ;”Yeşeren Umutlar Projesi “kapsamında gastronomi merkezi haline getirilen eski yatılı okulda İstanbul’un çeşitli restoranlarından şefler için tadım programı gerçekleştirildi.

Gelince de hiç ummadıkları bir lezzetle karşılaştılar.Şeflere kadın kooperatiflerinin ürettiği erişte, erişte mantısı, tarhana çorbası, tarhana pilavı, mangır, yöresel turşular, fıstık kurabiyesi, fıstık ezmesi, süt reçeli ve kahvaltılıklar ikram edildi.

Konuk şefler ilk kez adını duydukları “tarhana pilavı”nı duyunca meraklı gözlerle birbirlerine baktılar.

Nasıl bakmasınlar?

Bizlerde bu haberi okuyunca şaşırdık.

Oysa bu yıllardır yapılan bir lezzet olduğu ve Edirne’nin Osmanlı Köyü’ne has bir yemek olduğu anlaşıldı.

Peki tadı nasıl?

Tarhana pilavının yapımı ve tadı, kuskusa benziyormuş.

Biz yapmadık.

Ama denemeye değmez mi?