DOLAR 32,2127 % -0.2
EURO 35,1023 % 0
GRAM ALTIN 2.500,71 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,66 % 1,40
BITCOIN 66.712,53 2.118
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

MAKARNAYA BAKIN NE YAPMIŞLAR?

Son Güncelleme :

12 Ekim 2020 - 10:26

“Balık Eti ve Kılçığını Makarnayla Birleştirdiler”

Bu haber başlığını okuyunca araştırma ve detayları incelemek istedim.

Haberin inceliklerine daldım.

Konunun Elazığ Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde, ele alındığını ve bu yönde çalışma yapıldığını, balıketinin kılçığıyla birlikte makarnaya katılarak zenginleştirilmiş makarna üretildiğini de öğrendim.

Şimdi, elde edilen ürünle; hem balık tüketmeyenlere makarna sayesinde balığın sevdirilmesi, hem de su ürünleri işleme sektörünün ürün yelpazesinin genişletilmesi amaçlanıyor.

Peki neden makarna?

Çünkü makarnayı her yaştan insan tüketiyor

Balık etinin ve kılçığının yapısında bulunan, insan sağlığı için çok faydalı protein, vitamin ve mineralin tüketimi de makarna sayesinde arttırmak önemli gayeler arasında yer alıyor.

Şimdi, her tarafı denizlerle çevrili, hatta en uzun kıyılardan bir ile sahip olan Tekirdağ’ın da böyle ürünler üretip ekonomiye katkı sağlamasını temenni ediyoruz.

Üstelik bu işi yapacak sanayimizde üretimimizde var.

Gerisi niyete kalmış bir iş…