DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.742,38 -0.264
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

POLİGONU OLMAYAN ŞEHRİN ŞAMPİYONU VAR

Son Güncelleme :

08 Ekim 2020 - 16:02

Tekirdağ Süleymanpaşa Atış Poligonu yıllar önce yine bu şehrin atıcılık sporculuğuna gönül vermiş insanlar tarafından yaptırılmıştı. Bu poligonda atış antrenmanı yapan sporcular onlarca, yüzlerce madalya getirmişti. Ülke birincilikleri, Avrupa birincilikleri, ikincilikleri; şehrimizin ve ülkemizin milli duygularını, milli marşını yüceltmişlerdi.

 

Her şey geçmişte kalmışa benziyor. Atış Poligonu neredeyse bir oldu-bitti ile kapanmış, yıllar geçmesine rağmen poligonun kurtarılması için bir çalışma başlatılmamıştı. Ta ki, şehrimize yene atanan Ahmet Üzgün’ün verdiği müjdeye kadar…

 

Bu süre içerisinde Süleymanpaşa Belediyesinin sorumluluk alanına geçen Atış Poligonu için henüz bir ses-seda duyulmuyor…

 

Yıllardır kapalı olan Atış Poligonu yüzünden ATICILIK SPORUNDAN vazgeçenler, soğuyanlar olduğu gibi gençlerimizin bu spora duyacağı ilgiler de azaldı. İmkânı olan ve bu spora gönül vermişler Çorlu Atış Poligonundan yararlanıp ayakta durmayı başarmışlardır.

 

Bu sporculardan birisi Süleymanpaşa Belediyesi Spor Kulübü sporcularından ZAFER AKGÜNDÜR. Şehrimizin iftar edeceği sporcumuz, Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu 2020 Türkiye Şampiyonası’nda BİRİNCİ olmuştur.

 

Türkiye rekortmeni olan Zafer Akgün aynı zamanda Türkiye şampiyonu olmuştur. Zafer Akgün’ün 02–04 Ekim Tarihinde Bursa’da Büyük Erkekler yarışmasındaki şampiyonluğu, göğsüne astığı madalya; şehrimizin de onuru, gençlerimizin de bu spora ilgi, alaka duyması adına çok önemli bir başarıdır.

 

Zafer Akgün’ün başarısını HABERTRAK olarak kutluyor, bu başarıya katkı veren Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e, Tekirdağ İl Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Üzgün’e, Süleymanpaşa Belediyesi Spor Kulübü görevlilerine, Federasyon İl Temsilcisi Müfit Güner’e şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Uygar dünya, spor, bilim, sanat ve eğitimle her daim öncü olmayı başardıysa, bu güzel ülke, bu değerli şehir; Tekirdağ da, sporla, bilimle! Sanatla ve eğitimle gelmesi gereken hak ettiği yere gelecektir; gelmelidir; bu uğurda verilecek her türlü çaba, başarı ve katkı şehrin tarihine altın harflerle yazılmak kadar önemli ve iftar edilesi bir zenginlik, saygınlıktır…