DOLAR 32,2157 % 0.03
EURO 35,1120 % 0.26
GRAM ALTIN 2.532,66 % 1,28
ÇEYREK A. 4.140,89 % 1,28
BITCOIN 67.037,28 -0.168
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

RADARLAR ÇALIŞACAK CEPLER BOŞALACAK

Son Güncelleme :

10 Şubat 2020 - 10:08

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

“Kule radarlar” olarak adlandırılan radarlar, faaliyete geçmeye başladı.

Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde kurulan ve Tekirdağ’ın birçok ilçesinde de devreye alınan bu radarlar,15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasının ardından kapatılarak devre dışı bırakıldı.

Şimdi bu durdurma işlemi aktif hale gelmeye başladı ve EDS (Elektronik Denetleme Sistemi), radar kulenin olduğu yerlerde sürücüler, aynı anda birkaç ceza birden yeme riskiyle karşı karşıya.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet’te Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yetki isteyerek belediyenin gelirlerini arttırmak için radar kulelerden kurmak ve çalıştırmak için harekete geçmişti.

Vatandaştan medet umar hale gelen ve EDS’lere sarılan Hikmet, belediyeye gelir sağlamanın heyecanıyla EDS’ler aktif hale getirebilmek için gün saymaya başladı.

Bilindiği gibi Tekirdağ Süleymanpaşa’da da Ekrem Eşkinat döneminde bu radarların, kurulma girişimleri olmuş ve 12 radarın kurulmasına gazeteniz Habertrak, vatandaşların ceplerinin boşaltılacağı endişesiyle vatandaşlarında tepkilerini gözeterek karşı çıkmıştı.

Belediyelere, önemli ölçüde gelir sağlayan bu düzenekler, bilindiği gibi belediyeler tarafından kuruluyor ve ceza gelirleri, resmi kurumlar tarafından paylaşılıyor.

Bu sayede belediyeler, önemli gelir sağladıkları için yasayı belediye meclislerinden geçirip, başkanlara bu konuda yetki veriliyor.

Başkanlar da yapacaklarını yapıyor ve faturayı her zaman olduğu gibi vatandaşlar ödüyor.