DOLAR 32,3280 % 0.06
EURO 34,9771 % 0.26
GRAM ALTIN 2.396,36 % 0,13
ÇEYREK A. 3.918,04 % 0,13
BITCOIN 61.466,75 -2.285
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

SİYASET TE HAREKETLİ GÜNLER…

Son Güncelleme :

20 Aralık 2022 - 13:12

Erken Genel Seçimler pek yakında….

Zira erken seçim yapılması kesin gibi.

Partilerde önemli bir şekilde hareketli,lik artıyor.

İyi Parti,kendisini yeniledi.

Kongrelerle ilçe başkanlarını seçti.

İl başkanı da belli olacak.

Ancak o da ,onun imside kesin gibi.

İyi Parti’de bir çok milletvekili aday adayları var.

İsi,mlerini fısıltılı bir şekilde duyuruyorlar.

Önder Erdoğan,Sertaç Alkaya,Şaban Terzi,Muzaffer Doğan,Fahrettin Özzade,Enez Kaplan,Aliihsan Erdağ ,merkezin önemli isimleri arasında yer alıyor.

Ak Parti daha karışık…

50’nin üzerinde milletvekili aday adayının olduğu belirtiliyor.

Pek yakında il ve ilçe yönetimlerinden istifaların gelmesi bekleniyor.

Bunlara memur aday adaylarının da eklenmesi gündemde.

Milletrvekilliği için en güçlü adayların başında Ak Parti İl Başkanı Mestan Özcan’ın ismi geçiyor.

Aday Adaylığı için ismi geçenler arasında Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel,Kadın Kolları İl Başkanı Nihal Erdoğan Köşdere,Ak Parti SÜleymanpaşa  İlçe Başkanı  Sezayi Çetin,Süleymanpaşa Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Beste Emre Güngör,Modacı Minnet Cabbar bunların arasında en güçlü olanlar.

Duyumlara göre;halen milletvekilliği yapan Mustafa Yel ile Çiğdem Koncagül’ün bir kez daha aday gösterilmeyeceği belirtilirken Çorluspor’un sevilen başkanlarından Yusuf Gümüş’e de teklif götürülebileceği konuşuluyor.

CHP’de ise kılıçlar çekilmiş ve parti adeta ikiye bölünmüş durumda.

Ön seçimim yapılmaması beklenen partide iplerin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztark’ın elinde olduğu dilden dile dolaşıyor.

Ancak partide muhalefetinde çok güçlü olduğu dikkate alınmadığında CHP’nin sürpriz bir sonuçla karşılaşacağına kesin gözle bakılıyor.

Her iki tarafın memnun olacağı adaylarla halkın karşısına çıkıldığında CHP’nin beşinci milletvekilini zotlayacağı,muhalefetin dinlenmemesi durumunda ise sekize çıkan vekillik sayısından pay alamayacağı ifade ediliyor.

İyi Parti’de de buna benzer bir yapının konuşulduğunun altı çizilirken,İYİ Parti’de küskünlerin birleştirilememesi durumunda bir milletvekilliğini güçlükle alabileceğine dikkat çekiliyor.

Ak Parti’de de küskünler ordusu var.

Listenin dengeli yapılmaması,hayat pahalılığı ve istenilen yatırımların gelmemesi nedeniyle milletvekilliği kaybının kaçınılmaz olabileceği yüksek sese seslendiriliyor.

Tekirdağ’daki dengeleri ,Tekirdağ’ın hatta Trakya’nın sevilen milletvekillerinden meclis başkanımız  Mustafa Şentop’un değiştirebileceğine de  vurgu yapılıyor.

Şimdi siyasetin hangi yelpazede akıllı işler yapılacağına bakacağız.

Tekirdağ’a Tekirdağ’ın işlerini takip edecek,yatırımlarına hız kazandıracak vekiller gelmesi dileklerimle tüm partilere başarılar diliyoruz.