DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.350,67 -0.872
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

TEKİRDAĞ’A DEV PİKNİK ALANI

Son Güncelleme :

20 Ocak 2021 - 16:49

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, yıllardır bakımsız bulunan ve kapalı olan piknik alanını Tarım Orman ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan devir aldı.

“Atatürk Ormanı” olarak daha önceleri faaliyet gösteren alanı, üniversite 29 yıllığına kiraladı.

Yaklaşık 260 dönümlük alan, yeniden restore edilerek Tekirdağ halkının hizmetine açılacak.

Mayıs ayında devreye girecek olan piknik alanında; restoran, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş parkuru, kafeterya gibi sosyal alanlar bulunacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katkılarıyla alınan alan için Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin, bu alanı üniversiteye kalıcı olarak almak istemiş ancak bu şekilde devralmayı başarmıştı.

YILLARDIR TAŞIYORDU

Çokça yağmurlarda ve Bulgaristan’dan su salınması gibi diğer nedenlerden dolayı, Edirnelilere korkulu rüyalar yaşatıyordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,bu konuya el attı.

Tunca Nehri üzerinde projesi hazır bekleyen Çömlekköy barajına bir an önce başlanılmasını  ve tarımsal sulamada kullanılması gerektiğini söyledi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, burada yıllardır yapılaması planlanan Çömlekköy Barajı’nın neden yapılmadığını sordu.

Gaytancıoğlu bu baraj için, “O kadar fazla su var ki Tunca Nehri, Bulgaristan’dan doğmasına rağmen Edirne’nin içinden geçiyor. Burada bir baraj planlanıyordu, Suakacağı Barajı. Bu baraj 30-40 yıldan beri planlanıyor ama Tunca Nehri Bulgaristan hudutlarında kaldığı için vazgeçildi. Onun yerine Çömlekköy Barajı var, projesi hazırlandı her şeyi bitti ama bir türlü kazma vurulup yapılmıyor. Su boşa gidiyor, bu kadar suyu bir barajda toplamak lazım.70 bin dekarlık bir alanında kış aylarında değil yaz aylarında her zaman o suyla sulanması lazım. Dünyada kuraklık var ama sular boşuna gidiyor. Meriç ve Tunca Nehri boşa gitmesin, denizlere dökülmesin tutulsun. Çömlekköy barajının bir an önce Tarım ve Orman Bakanlığının yatırım programına alması gerekiyor” diyerek konunun önemini vurguluyor.

Trakya’da barajların eksikliğinden dolayı yer altı suları kullanılıyor.

Tekirdağ’da bu çok fazla miktarda.

Gaytancıoğlu haklı.

Tekirdağ’a da bol miktarda baraj ve gölet yapılmalı.

Suya ulaşma masrafları azaltılmalı.