DOLAR 32,2214 % -0.2
EURO 35,0718 % -0.09
GRAM ALTIN 2.500,74 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,71 % 1,40
BITCOIN 66.823,98 1.609
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

TEKİRDAĞ’DA SAĞLIK TURİZMİ

Son Güncelleme :

07 Eylül 2020 - 10:43

Tekirdağ turizme aç bir şehir…

Dört bir yanımız turist ile kaynarken gerek gelen valiler, gerekse gelen İl Kültür ve Turizm Müdürlerinin bu potansiyeli ortaya çıkaramamaları nedeniyle bu sürekli açlığa dönüşmüş durumda.

Şimdiye dek iktidar milletvekillerinin de dahil olduğu hiç kimse turistleri, Tekirdağ’a çekecek atılımları gerçekleştiremediler.

Son zamanlarda; Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ortada yıllardır apaçık görüntü sergileyen Avşar içmeleri ve Rakoczi Çamuru ile sağlık turizmini geliştirecekleri sözünü verdi.

Avşar içmelerinin, böbrek taşı başta olmak üzere sağlık açısından birçok faydası bulunduğuna ilişkin raporların olduğu biliniyor.

Aynı şekilde Rakoczi çamuru (Yarapsan Çamuru) da cilt güzelliği ve diğer cilt hastalıklarına da iyi geldiği belirtiliyor.

Süleymanpaşa Belediyesi, bu turizm kaynakları için somut adımlar atabilirse sadece Türkiye’nin dört bir yanından değil, Balkanlardan da turist akınına yol açabilir ve ilimizi tanıtabilir.

Tekirdağ, şu anda tescillenen “Tekirdağ Köftesi ve Peynir Helvası “dışında birçok kişinin bilmediği başkaca turizm kaynaklarına da yeni dinamikleri harekete geçirebilir ve ilimize önemli ekonomik kaynakları sağlayabilir.

Yukarıda belirttiğimiz iki proje ile ilgili olarak Süleymanpaşa Belediyesi, hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden hem de şu ana kadar hiçbir varlığını hissedemediğimiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün by pass edilerek bakanlık devreye alınarak iş daha da büyütülebilir.

Bu konuda da proje yoksunu Tekirdağ iline Meclis başkanımızın sıcak bakacağını tahmin ediyoruz.

Projeye acilen hız verilmesini bekliyoruz.