DOLAR 32,2363 % 0.16
EURO 34,9606 % -0.03
GRAM ALTIN 2.412,19 % -0,52
ÇEYREK A. 3.943,93 % -0,52
BITCOIN 67.638,80 -1.035
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°

TEKİRDAĞ’IN YAMAN HALLERİ–406

Son Güncelleme :

22 Ekim 2018 - 12:45

ÇEVRE YOLUNU FARELER BASTI

————————————————-

 

Tekirdağ İl Gençlik Spor Müdürlüğüne ait Olimpik Havuzdan çıkınca karşıladı bizi ancak filmlerde olan fare manzaraları.

 

İnanılacak gibi değil! Üstelik bunlar fındık faresi hiç değil! Hepsi, kedilerle baş edecek cinsten; kamyonlardan yolun kenarına dökülmüş buğdaylar için büyük mücadele veriyorlar.

 

Erdinç Bey de şaşkın; ben de; araçlardan hiç korkmadıkları belli; sanki farelerin mizaçları, genleri değişmiş. Yanlarından geçen araçları duymuyorlar bile. Bu yüzden büyük çoğunluğu araçlar tarafından ezilmiş; hastalık saçmak için, etrafa yayılma anını bekliyorlar…

 

Bu dünya tüm canlılara ait; bunu tüm kalbimle söylüyorum. Fareler de bu canlılardan birisi. Farelerin eksiği yok fazlalıkları var. İstila edecekleri evlerde verecekleri zarar ziyan bir yana; taşıdıkları hastalıklar, her an başka sorunları, büyük sağlık harcamalarını ve insanlarımızın psikolojik rahatsızlıklarını, korkularını tetikleyebilir.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığını ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünü, halkımız zarar görmeden bu konuda duyarlı olmaya ve çözüm üretmeye davet ediyorum.

 

MURATLI CADDESİ ve BİTMEYEN SORUNLARI

————————————————————

 

Bu cadde, diğer caddelerimiz gibi; şehir insanından öte, şehir yöneticilerinden, amirlerinden, işçilerinden oldukça özel ilgi; ilgiler bekliyor. Âdem Başkan döneminde Prestij Caddelerinden birisi olacak diye neredeyse bir yıl süren alt ve üstyapı sonucunda; bir arpa boyu yol alındı.

 

Düşünce, uygulama gayet iyi niyetli samimi olsa da; iyi planlanmamıştı… Âdem Başkan zamanında insanlara yürümek için yapılan geniş kaldırımlarda şimdi araçlar park ediyor. Çünkü şehrimizin otoparkları yok… Bu unutulmuş olmalı; ne hazin bur unutulma!

 

Muratlı Caddesinin çok özel sorunları var. Bunlardan birisi de TUVALET sorunu! Koca cadde ve insanların gideceği bir tuvalet yok. Sıklıkla uğradığım Akçeşme diyarı; dostlarımın olduğu yer; Erdal’ın kahvesi ve bana sıklıkla söylenenlerden birisi; bu büyük caddenin bir tuvaleti yok…

 

21 yüzyılın ilk çeyreği bitmek üzere ve caddelerimizin tuvaleti yok. Peki, ama haceti gelen; yani halk deyimiyle “büyük su” dökme isteği olanlar ne yapıyor? Dediğimde; sıkına sıkına camilerin tuvaletlerine koşuyor insanlar.

 

Ya kadınlar? Çocuklar? Şehrimize gelmiş misafirler? Sanatçının dediği gibi; neresinden bakarsan bak; yaman çelişki…

 

Bizim insanımız, birçok konuda eleştirilmeyi hak ediyor ama bir tek konuda halen dünya birincisi! Yukarılara; yöneticilere karşı halen büyük sabır içindeler. Bu konuda ki derviş sabırlarını takdir ediyorum.

 

Bu durumda, başka ülke insanı; yani gelişmiş ülke insanları olsa; tuvalet yeterli veya olmadığı için; hacetlerini yolların, caddelerin, kaldırımların tam da ortasına yaparlardı. Tüm şehir, ülke, dünya görsün ve duysun diye…

 

Umarım, Muratlı Caddesinin bu önemli tuvalet ihtiyacı çözülür; ummak bile değerli… Acaba Kadir Başkan bu işe ne diyecek?