DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.299,99 -0.912
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

TRAKYA’NIN MI  KARS’IN MI KAŞARI ?

Son Güncelleme :

29 Ekim 2022 - 20:05

 

Benim bu soruya yanıtım “hiçbiri.”
Efendim,Trakyalı kaşarcılar ile Karslı kaşarcılar, rekabete girişmişler.

Anadolu Ajansı, mükemmel bir haber yapmış.

İki yörenin önemli ürününü karşılaştırmış.

Yörelerin önemli insanlarından demeçler almış.

En ince detaylara kadar girilmiş.

Trakyalı peynir üreticileri, “Karslılar, peynir yapmayı bizden öğrendi” diyerek rekabeti kızıştırırken, Karslı üreticiler ise “kaşarın lezzetlisi yüksek rakımda beslenen hayvanın sütünden olur” diyerek peynirlerini övmüşler.

Edirneli peynir ustaları da bu işe bulaşmışlar ve “Kars Kaşarı’nı bizim ustalar meşhur etti.Her yıl 50-60 usta Kars’a peynir yapmaya gidiyor. Bizim ustalar gitmeseydi,’ tahta gibi kaşar’ çıkarıyorlardı “diyerek Kars Kaşarı’na kendilerince bir başka değer biçmişler.

Bana soracak olursanız,hemen görüşümü açıklayayım.

”Trakya kaşarını daha lezzetli ve aromasını daha değerli buluyorum.”

Trakya Kaşarı,zaten daha pahalı…

Neden?

Alıcısı, daha çok olduğu için.

Neden alıcısı daha çok?

Çünkü gerçekten daha lezzetli.

Özellikle Malkara Kaşarı,süper.

Malkara Kaşarı’nı tadan bu lezzetten vazgeçmez.

Kars Kaşarını ağzına koymaz.

Hatta,belki de “tatmaz” bile.

“Kaşar”denilince akla “Malkara Kaşarı” gelir.

Benim bu konudaki asıl yanıtım işte bu!

Özellikle de Çimendere’de elle yoğurulup yapılan kaşar, en lezzetlisidir.

Üstüne kaşar tanımam.

Tadına bakın.Sonra bir kelle kaşarı,bulabilirseniz satın alın.

Buzdolabına koyun.

Tülbente sarmayı da unutmayın.

“Böyle de kaşar varmış beyav”deyin.

Bana da duacı olun.

Afiyet olsun.