DOLAR 32,2671 % 0.03
EURO 34,7938 % 0.2
GRAM ALTIN 2.398,17 % 0,20
ÇEYREK A. 3.921,01 % 0,20
BITCOIN 61.223,53 -1.802
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

“Biz İstanbul Sözleşmesi’nden hiç vazgeçmedik”

Son Güncelleme :

17 Ağustos 2020 - 17:17

Lüleburgaz  Belediyesi kadınların başta yaşam hakkı olmak her türlü hakkını güvence altına alan İstanbul Sözleşmesi’ne hizmet binasına 4 metrelik dev pankart asarak destek verdi. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin düşüncesinin dahi kabul edilemez olduğunu söyleyen Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Biz İstanbul Sözleşmesi’nden hiç vazgeçmedik. Asla da vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Kadınların yaşam hakkı başta olmak üzere çok sayıda kazanımını içeren İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi yönünde başlatılan tartışmalar sürerken, Lüleburgaz Belediyesi İstanbul Sözleşmesi’ne belediye hizmet binasına dev pankart asarak destek verdi. İstanbul Sözleşmesi’nden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceklerini söyleyen Başkan Gerenli, konu hakkında çarpıcı mesajlar verdi.

“VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Başkan Gerenli, çağdaş Cumhuriyet kenti Lüleburgaz’da kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik hayatta her zaman bir adım önde olduğunu söyleyerek bu durumdan gurur duyduğunu söyledi. Kadına şiddetin her geçen gün arttığı ve vahşice kadın cinayetlerinin işlendiği bu günlerde mahkemelerin katillere halk arasında takım elbise ve kravat indirimi olarak bilinen iyi hal ve haksız tahrik indirimleri verdiğini hatırlatan başkan Gerenli, bu nedenle İstanbul Sözleşmesi’ne sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi. Gerenli, “Lüleburgaz’da kadınlar her zaman bizimle birlikte sosyal ve ekonomik hayatın içerisindeler. Bizim yanımızdalar, hatta çoğu zaman önümüzdeler. Biz İstanbul Sözleşmesi’nden hiç vazgeçmedik. Asla da vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Habertrak/Feyza Sevim