DOLAR 32,2611 % 0.03
EURO 35,2303 % 0.21
GRAM ALTIN 2.525,19 % 0,98
ÇEYREK A. 4.128,68 % 0,98
BITCOIN 67.121,93 0.018
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

 Büyükşehirden derslik sorununa çözüm

Son Güncelleme :

17 Ağustos 2020 - 14:04

“KÖY OKULLARI YENİDEN AÇILSIN”

“Tüm desteği vermeye hazırız”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’da gündem oluşturan ve Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü ile Valiliği çok zor durumda bırakan okul ve derslik sorunlarıyla ilgili olarak soruna çözüm yolu sundu ve “Köy okulları yeniden açılsın” dedi.

11 ilçeye 11 okul yaparak Tekirdağ Milli Eğitimine çok önemli bir katkı sağladıklarının altını çizen Albayrak, “Tekirdağ ilimizdeki köy okullarının bakımını, onarımını gerekirse malzeme ve donanım ihtiyacını karşılamaya elimizden geldiği kadar hazırız.”değerlendirmesinde bulundu.

 “TÜM BAKIM ONARIM İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK İSTİYORUZ”

Okullara bugüne kadar güçlendirme yapılmayışı nedeniyle yaşanan okul sorununa bir de korona virüs nedeniyle seyreltilmiş sınıf kararı eklendiğine dikkat çeken Başkan Albayrak,”Tekirdağ’da eğitim,oldukça  zorlu bir sürece girdi.Yaşanan sorunlara çözüm için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak köy okullarının eğitim öğretime yeniden açılması durumunda tüm bakım onarım ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz.”sözleriyle göndermede bulundu.

“SESİMİZİ DUYUN”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, Tekirdağ’ın acilen yeni dersliklere ihtiyacının olduğunun altını çizerek; “Sesimizi duyun, köy okullarını yeniden açın! Köy okulları yeniden açılırsa, bakım-onarım ve malzeme ihtiyaçlarını karşılayacağız.Gerekirse prefabrik okullarda yapabiliriz.bu konuda teknik alt yapımız ve bütçemiz var.”diye konuştu.

“TEKİRDAĞ YURT İÇİ GÖÇÜ ALIYOR”

Tekirdağ ilimizin, yurt içi göçünün yoğun olmasından dolayı, okullaşma sayısının yetersiz ve sınıf kontenjanlarının doluluğu bakımından da ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna da hatırlatmada bulunan Albayrak,” İşte bu sebeple Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ilk hizmet döneminde 11 ilçeye 11 okul projesini gerçekleştirip inşa ettiği okulları, Tekirdağlı çocuklarımızın eğitimine sunmuştur.”değerlendirmesinde bulundu.

 EVLADIMIZ EVİNE EN YAKIN YERDE GÜVENLİ, HUZURLU VE KALİTELİ BİR EĞİTİM ALSIN

Derslik sorununa çözüm için köy okullarının açılması gerektiğine bir kez  daha  vurgu yapan Albayrak,” Biz ne yapabiliriz? Sorusunu da kendimize soruyoruz.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce 11 ilçeye 11 okul yaparak Tekirdağ Milli Eğitimine çok önemli bir katkı sağladık.Şimdi ise yeni bir önerimiz var: ‘Köy okulları yeniden açılsın!”. Söz veriyoruz, Tekirdağ ilimizdeki köy okullarının bakımını, onarımını gerekirse malzeme ve donanım ihtiyacını karşılamaya elimizden geldiği kadar hazırız. Yeter ki evladımız evine en yakın yerde güvenli, huzurlu ve kaliteli bir eğitim alsın.”ifadelerine yer verdi.

“OKUL, ÖĞRENMENİN TEMEL MERKEZİ”

“Tekirdağ’ın okul ve derslik sayısında yaşadığı bu sorunlara bir de Covid-19 salgını da eklenmiş ve çok daha fazla dersliğe ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır.”ifadelerini de kullanan Albayrak konuşmasına şu sözlerle son verdi;”Maalesef, uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim kadar öğrencilerimizi motive edememektedir. Çözüm ise basittir. Okul yapacaksınız, derslik inşa edeceksiniz, gelecek odaklı bir kalkınma arayışı içinde olacaksınız. Bu okullara atanacak öğretmenlerle, atanamayan öğretmenimiz de kalmaz. Hem aş, hem gelecek yaratalım.Okul, öğrenmenin temel merkezi ve hayatın en önemli durağıdır. Eğitim olmazsa üretim de olmaz.Biz hazırız. “Habertrak/Ayşe Keşkek