DOLAR 32,3136 % -0.23
EURO 34,8456 % -0.2
GRAM ALTIN 2.388,25 % -0,22
ÇEYREK A. 3.904,79 % -0,22
BITCOIN 63.712,16 -0.037
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“KAZA DEĞİL CİNAYET”

KATİL KYK”

ZEREN İÇİN ADALET İSTEDİLER

ÖĞRENCİLER ZEREN İÇİN YÜRÜDÜ

 

25 Ekim tarihinde Aydın Efeler Işıklı KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda üniversitelilerin daha önceden bozuk diye uyardığı asansörde Zeren Ertaş isimli bir üniversite öğrencisi asansörün yere çakılması ile hayatını kaybetmesi tüm Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Zeren Ertaş’ın asansör kazası sonucu ölümü Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri tarafından protesto edildi.

Değirmenaltı Caddesi’nde toplanarak yürüyüşe geçen öğrenciler KYK yurdu önüne kadar ellerinde pankartlarla ve sloganlarla yürüdüler. Öğrenciler; “Bu düzen bozuk, bu asansör bozuk, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları attılar.

 Öğrenciler ellerinde “Bu düşen değişecek öğrenciler yaşayacak, katil KYK, Zeren için isyandayız, yaşamak için sokaktayız, kaza değil cinayet, Zeren için adalet” pankartları taşıdılar.

 “YA ZEHİRLENİYORUZ YA DA CANIMIZDAN OLUYORUZ”

 Grup adına yapılan açıklamada; “Aydın Efeler’de Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdu’ndaki ihmallerle birlikte asansör düşmesi sonucu sıra arkadaşımız Zerrin Ertaş hayatını kaybetti. Öğrenci arkadaşlarımızın asansör sorununu bildirmesine rağmen asansör asla yapılmadı. İhmallerle birlikte düşen asansör Zeren’in yaşamını yitirmesine neden oldu. Yurda giriş, çıkış saatlerimize kadar en ufak özgürlüğümüze dahi karışan, en sıkı denetimlerle bizi baskı altına alan KYK yurtları yönetimleri can güvenliğimizi bile koruyamıyor. Zar zor yerleşebildiğimiz KYK yurtlarında, sağlıksız-güvensizlik ve baskıcı yönetimlerle karşı karşıya kalıyoruz. Ya zehirleniyoruz ya da canımızdan oluyoruz. KYK yurtlarında yaşadığımız sorunlar her gün dile getirildi. Her gün duymazdan geldiler. Sessizlikleri, vurdum duymazlıkları arkadaşımız Zeren’in yaşamını yitirmesine neden oldu. Mezun olarak çıkmamız gereken yurtlardan yorgana sarılı cansız bedenler halinde çıkmamıza neden oldu. Günlerdir tüm sıra arkadaşlarımızla birlikte meydanlarda, okullarda Zeren’in hesabını sormak için bir araya geliyoruz. Bizler de bugün Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri olarak hesap sormak için bir araya geldik. Bu düzende geleceğimizin olmadığını ve bizi karamsarlığa sürüklediğini biliyoruz. Ama bu böyle gitmeyecek. Bu düzende asansörde bozuk, sistem de bozuk. Bundan sonra hiçbir gencin yorganının kefen olmaması için bu düzen değişmeli. Biz susmuyoruz, sessiz kalmıyoruz. “ifadelerine yer verildi. Habertrak/Serhat Yeşilipek

 

 

KATİL KYK” ZEREN İÇİN ADALET İSTEDİLER ÖĞRENCİLER ZEREN İÇİN YÜRÜDÜ   25 Ekim tarihinde Aydın Efeler Işıklı KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda üniversitelilerin daha önceden bozuk diye uyardığı asansörde Zeren Ertaş isimli bir üniversite öğrencisi asansörün yere çakılması ile hayatını kaybetmesi tüm Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Zeren Ertaş’ın asansör kazası sonucu ölümü Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Tekirdağ […]

01 Kasım 2023 - 12:16