DOLAR 32,1826 % -0.08
EURO 35,4205 % 0.32
GRAM ALTIN 2.520,20 % 0,78
ÇEYREK A. 4.120,53 % 0,78
BITCOIN 66.615,86 -0.514
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Sanal fuara yoğun ilgi

Son Güncelleme :

17 Ağustos 2020 - 11:45

Sanal fuara yoğun ilgiYÖK tarafından organize edilen ve bu yıl üniversite tercihi yapacak adaylar için Kovid-19 salgını nedeniyle olası riskleri en aza indirgeyerek süreci kolaylaştırmak amacıyla, üniversitelerin ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020″ adıyla ilk kez düzenlenen online üniversite tercih fuarına katıldı. Balkanların ve bölgenin en köklü üniversitesi Trakya Üniversitesi, fuarla güçlü akademik kadrosu ve teknik-teknolojik altyapısını tercih dönemindeki öğrencilere tanıtarak gelen soruları yanıtladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle yüz yüze gerçekleştirilemeyen üniversite tanıtım etkinlikleri, dijital platformlarda devam ediyor. Faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Trakya Üniversitesi, Türkiye’nin farklı yerlerinden sanal fuara katılan 2000’i aşkın öğrenci ile bir araya geldi.

Türkiye’de eğitim veren 200’ü aşkın üniversitenin katılımıyla gerçekleşen fuarda, Trakya Üniversitesini tercih etmeyi düşünen öğrencilerden gelen sorular; Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Biriminin akademik ve idari personelleri tarafından yanıtlandı. Fuarda Trakya Üniversitesi standını ziyaret eden ve üniversite temsilcileriyle çevrimiçi olarak görüşme imkânı bulan aday öğrenciler; akademik programlar, teknik ve teknolojik altyapı, sosyal ve kültürel aktiviteler, öğrenci kulüpleri, ulaşım, barınma, burs olanakları, sağlık hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgi edindiler.

Fuar süresince Trakya Üniversitesinin 26 akademik birimi tarafından gerçekleştirilen interaktif sunumlarla tercih etmek istedikleri bölümler ve programlar hakkında da detaylı bilgi sahibi olan adaylar, üniversite ile ilgili iletişim, tanıtım videoları, canlı sunum etkinlikleri, resim galerisi vb. materyallere de Trakya Üniversitesi standı üzerinden ulaşabildi. Haber Merkezi