DOLAR 32,3643 % -0.37
EURO 34,8187 % -0.04
GRAM ALTIN 2.400,35 % -0,92
ÇEYREK A. 3.924,57 % -0,92
BITCOIN 59.265,83 1.06
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Tekirdağ Süleymanpaşa’da 824 m² bahçeli kerpiç ev mahkemeden satılıktır

Son Güncelleme :

22 Aralık 2022 - 16:48

Tekirdağ Süleymanpaşa’da 824 m² bahçeli kerpiç ev mahkemeden satılıktır
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
T.C.TEKİRDAĞ 1. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞUNDAN

Dosya No:2022/39 Satış
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

Taşınmazın Özellikleri Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Banarlı Mahallesi, Köyiçi Karşı Mahalle mevkiinde kain; 127 Ada 2 Parsel nolu 824,43 m2 yüzölçümlü “Bahçeli Kerpiç Ev” vasıflı taşınmaz.
Taşınmazın Hali Hazır Durumu : Taşınmaz üzerinde Sundurma, 2 katlı Mesken, 2 adet Ahır ile Garaj ve samanlık yapısı bulunmaktadır. Yoldan parsele giriş Gürpınar Sokaktan sağlanmaktadır.
A-Sundurma: 50 m2 büyüklüktedir. Demir profil direkler üzerine inşa edilmiştir. Tek hacimden ibarettir. Zemini beton, 2 mt yükseklikteki duvarları kireç badanalıdır. Tek eğimli basit demir çatısı trapez oluklu sac ile örtülüdür.
B-2 Katlı mesken: Zemin kat 63 m2, 1.kat 63 m2 olmak üzere yapının tamamı toplam 126 m2’dir. Betonarme sistemdesobalı olarak inşa edilmiştir. Zemin katında 1 mesken, üst katında 1 mesken bulunmaktadır. Zemin katı 1980 yılında, üst katı 1985 yılında inşa edilmiştir. Yapının dış yüzeyleri dış cephe boyası ile boyalıdır. Yapı üzerindeki ahşap çatı kiremitle örtülüdür.
B1-Alt kat mesken: Ortada salon, 2 oda, mutfak ve oda içinde banyodan ibarettir. Salon zemini karomozaik, diğerzeminler betondur. Mutfak ve banyo duvarları yarıya kadar fayans, diğer duvarlar plastik badana, tavanlar tavan boyası ile boyalıdır. Mutfak tezgâhı beton tezgâh olup mutfak bataryası ve mutfak alt ve üst dolapları yoktur. Oda içinde bulunan banyoda tesisatlar çekilmemiş ve depo olarak kullanılmaktadır. Binaya giriş kapısı ve pencereler demirdir. İç kapılar eski tip ahşap kapıdır. İsınma soba ile sağlanmaktadır.
B2-Üst kat mesken: Binaya bitişik olan dışarıdan betonarme merdivenle çıkılmaktadır. Ortada salon, 2 oda, mutfak ve mutfak içinde banyodan ibarettir. Mutfak ve banyo zeminleri seramik, 1 oda marley, diğer oda ve salon laminat parkedir. Mutfak ve banyo duvarları yarıya kadar fayans, diğer duvarlar plastik badana, tavanlar tavan boyası ile boyalıdır. Mutfak tezgâhı seramik kaplı beton tezgâh olup mutfak alt ve üst dolapları eski tip dolaptır. Binaya giriş kapısı ve pencereler pvc dir. İç kapılar eski tip ahşap kapıdır. İsınma soba ile sağlanmaktadır.
C-Ahır: 52 m2 büyüklüktedir. Yığma yarı kargir sistemde ahir olarak 1997 yılında inşa edilmiştir. İki hacimden ibarettir. Zeminler beton, iç kısımlar kısmen ince sıvalıdır. Kapının biri demir, diğer tahta kapıdır. Pencereler eski tip ahşaptandır. 1.ahırın dışı dış cephe boyası ile boyalı, diğer ahır sıvasız ve boyasızdır. Yapı üzerinde bulunan tek eğimli ahşap çatı eternit ve kiremitle örtülüdür.
D-Ahır: 75 m2 büyüklüktedir. 3 tarafı tuğla duvar, ön tarafı demir profil direkler üzerine 2015 yılında inşa edilmiştir. Tek hacimden ibarettir. İç duvarları kısmen sıvalı, kısmen sıvasız ve badanasızdır. Zemini parke taşı ile kaplıdır. Ön tarafı naylon branda ile kapatılmıştır. Tek eğimli demir çatısı trapez oluklu sac ile örtülüdür.
E-Garaj ve samanlık: 110 m2 büyüklüktedir. Betonarme kolonlar arası tuğla duvarlı olup 2005 yılında inşa edilmiştir. 2 hacimden ibarettir. Samanlık ve garaj olarak kullanılmaktadır. Zemini betondur. Ön tarafta sürgülü demir kapı bulunmaktadır. Yapının içi ve dışı ince sıvalıdır. Yapı üzerindeki ahşap çatı kiremitle örtülüdür.
İmar Durumu Uygulama imar planında kısmen ağaçlandırılacak alan, kısmen imar yolu ve kısmen ayrık nizam 2 kat yapılaşma koşullarına sahip konut alanında kalmaktadır.
Kıymeti 770.715,00 TL
KDV Oranı %8
Kaydındaki Şerhler Büyük ova koruma alanı içerisinde kalmaktadır.
1. Satış Günü 06/02/2023 günü 15:00 – 15:05 arası
2. Satış Günü 06/03/2023 günü 15:00 – 15:05 arası
Satış şartları :
1- İhale TEKİRDAĞ ADLİYESİ SATIŞ MEMURLUĞU ODASI KAT : -4’de açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır.(Nakit teminat ile ihaleye katılacak olanların ihale saatinden en az 15 dakika önce teminatlarını Mahkeme veznesine yatırmaları lazımdır.) Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Binde 5,69 oranında damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin () bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2022/39 Satış sayılı dosya numarasıyla memurluğumuza başvurmaları ilan olunur.17/12/2022(İİK m.126) (
) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.