DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.126,01 -1.891
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

KUMBAĞ’A BÜYÜK HİZMET!

Son Güncelleme :

19 Aralık 2023 - 12:24

KUMBAĞ’A BÜYÜK HİZMET!

    Yazı yaşamımda öğrendiğim en hakiki gerçek; “insan” merkezli “bilim” merkezli olmayan hiçbir hizmetin mutluluğu, huzuru sağlam ve istikrarlı olmuyor; olamıyor…

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı değerli hizmetleri alkışlayan tarafta da olduk, yarım-yamalak ve hiçbir bilimsel tarafı olmayanları da sürekli uyaran tarafta da olmayı görev bildik.

Son yıllarda Kumbağ’a trafik hizmeti olarak kasisler yapıldı. Sadece Kumbağ’a değil, Altınova ile Kumbağ arasında birçok yerde olağanüstü yüksek ve yeterince uyarıcı trafik tabelasının olmadığı kasisler birçok araç sahibine tehlikeli anlar yaşattığı gibi yaşatmaya da devam ediyor.

Bu kasislerin mimari, mühendislik yönü var mıdır yok mudur? Gelin bunu Kumbağ insanlarına soralım? Yağmur yağdığı zaman Kumbağ içindeki kasislerin baraj bendi gibi suları hapsetmesi yüzünden Kumbağ insanlarının yaşadığı çileleri ancak Kumbağ’da yaşayanlar bilir.

Hasan İnce’de Kumbağ insanlarından, Kumbağ sevdalılarından birisi. Kumbağ’da doğru gitmeyen, Kumbağ insanına sağlıklı hizmet akışı olmadığı vakit, tıpkı uygar ülkelerin insanları gibi ilgili yerleri arayan, uyaran ve onlara; “ Kendinize gelin, bu iş size de zarar veriyor, bize de!” diye, bir yerde kamu görevi yapan duyarlı insanlarımızdan…

Diyeceksiniz ki duyan var mı? Belediyemizin ilgili birimlerinin mühendisti, mimarı nerede? Böyle büyük kasisler yapılınca, yağmur, kar düşünülmüyor mu? Hep yazmak zorunda mıyız; “Biz yaptık oldu!” düşüncesi sizleri esir mi aldı? Süleymaniye Camii niçin 500 yıl ayakta biliyor musunuz? Mimari Sinan olduğu için. Sadece temelleri ve drenaj yolları için aylarca, yıllarca yapılan çalışmalar sayesinde.

Kumbağ, Altınova’ya, Barbaros’a yapılan kasislerin drenaj çalışmaları yapıldı mı? Yapıldıysa oralarda, özellikle Kumbağ insanlarına çile çektiren kasisler yakınındaki gölcükler niçin oluşuyor?

Belediyeciliği sizlere öğretecek gücümüz yoktur. En iyi öğretmen doğanın kendisi olduğunu yağmur yağınca, kar düşünce, güneş çıkınca zaten yaşıyoruz. Yaz sıcaklarında tozdan kurtulamıyorsak, kış aylarında kasislerin yakınlarında biriken suların akışının kapanmasından, caddelerimizdeki mazgalların yetersizliğinden yaşadığımız sıkıntıların haddi hesabı yoksa en güçlü, en değerli öğretmen olan tabiattan hiçbir ders almadığınız ortadadır; SAYIN BELEDİYE YÖNETİCİLERİ!

Artık, kendinize gelmeniz, insanımızı önemsemeniz, yapılan bir işin en ufak detayını bilimsel verilerle ve istikrarlı bir şekilde yapıp, kontrol etmeniz gerekiyor. Seçimler yaklaşırken, bu halkın canını daha fazla sıkmazsanız çok iyi olacak…

Laf aramızda Kumbağ’a büyük hizmet yapıyoruz derken, yaptığınız büyük ayıpları kaldırın; özür dileme erdemiyle birlikte kaldırın ve gerçek mutlu insanlar yaşam bölgeleri nasıl olur, sadece siyasi manevralar içinde değil, şehir kültürüne, saygınlığınıza bir şeyler de katarak yapın bunları.