DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.652,46 1.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

180. yıla özel kutlama

Son Güncelleme :

15 Haziran 2019 - 12:48

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ’da, İl Jandarma Komutanlığı’nda Jandarma Teşkilatı’nın 180. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Törenlerde, jandarma unsurlarına bağlı dedektör köpeklerin gösterileri ilgiyle izlendi. 

Teşekkür belgesi verildi

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen 180. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliklerine, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şahin Karakaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, protokol üyeleri ve görevli jandarma katıldı.

İl genelinde Jandarma Teşkilatı’nın 180’inci Kuruluş Yıl Dönümü için yapılan şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Vali Yıldırım tarafından takdim edildi. Yine törenler kapsamında, görevlerindeki başarılar nedeniyle jandarma personellerine teşekkür belgeleri protokol tarafından verildi.

“Yaz kış demeden halkımızın hizmetinde”

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Jandarma Teşkilatının halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasında kamu düzeninin korunmasında önemli mesafeler kat ettiğine işaret ederek, “Kuruluş yıl dönümünü kutladığımız çok değerli Jandarma personeli arkadaşlarım tabi ki bunlarında çok değerli aileleri hepinizi saygı ile selamlıyorum. Bugün Jandarma Teşkilatımızın 180. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Jandarma teşkilatı üstün görev bilinci, disiplini, etkili eğitimi yüksek fiziki gücü ve motivasyonu ile Emniyet Teşkilatımız diğer kurum ve kuruluşlarla tam koordine olarak, vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her yerde Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Kurulduğu günden bu tarafa Türk milletinin sonsuz güvenine layık olmayı başaran köklü ve başarılı geçmişe sahip Jandarma Teşkilatımız sadece iç güvenlik hizmetlerinde değil, yeri geldiği zaman sınır boylarında korunmasında vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna nerede görev varsa orada görev alan gece gündüz, soğuk sıcak, yaz kış demeden halkımızın hizmetinde olan bir teşkilatımızdır. Değişen ve gelişen şartlara göre kendisini geliştiren ve yürütülen çalışmalarla halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasında kamu düzeninin korunmasında önemli mesafeler kat eden Jandarma Teşkilatımız her geçen gün daha iyi bir konuma gelmek için çalışmalarını ve çabalarını sürdürmektedir. Özellikle terörle ve mücadele noktasında son yıllarda ülkemizde çok önemli operasyonlara başarıyla imza atan Jandarmamızın bu görev ve sorumluluklarını bugün olduğu gibi gelecekte de aynı bilinçle ve kararlılıkla sürdüreceğine, başarılarının artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş da Jandarma Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, teşkilatın 180 yıldır Türk milletinin sevgisini ve güvenini kazandığını dile getirdi.

Dedektör köpekler ilgiyle izlendi

Törenlerin son bölümünde, teşkilat içerisinde bulunan jandarma dedektör köpeklerin gösterileri ilgiyle izlendi. Senaryo gereği, kayıp şahıs, araçta uyuşturucu madde bulma gibi eylemleri başarıyla sergileyen dedektör köpekler ve eğitmenleri alkış aldı.

Habertrak/Özlem İnan